Mennyit érhet valójában Kőgazdag Csabi „300 milliós” háza - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Mennyit érhet valójában Kőgazdag Csabi „300 milliós” háza

Dunakanyar
2024.03.23. szombat
691 megtekintés
691

Március közepén jelent meg a blikk.hu-n, hogy Kőgazdag Csabi (Herceg Csaba) és menyasszonya, Letícia szeretnék eladni a családi házukat, mert túl kicsinek érzik a 250 négyzetmétert kettőjüknek. Több cikk szerint is 300 milliót kérnek érte „hogy ott vehessen valaki levegőt és aludhasson, ahol korábban Ő”. Lássuk, hogy mennyire reális az ár.

Az ingatlan értékbecslés egyik alapja az ingatlan nettó négyzetméter területe. De mekkora is a ház? A Blikk cikke szerint 250m2, a hirdető portálon az adatok között már csak 190m2, de a hirdetés szövegében 172m2 szerepel, de volt olyan hirdetés is, ahol 170m2. Valószínűleg a 250m2 az bruttó terület lehet.

A Blikk cikke szerint a házat 300 millió forintért árulják, de az ingatlan hirdetésben az ár már „csak” 250 millió forint. Meg kell hagyni elég sokat csökkent az ára hirtelen.

Használt gyáli családiházak átlag négyzetméterára

A Pest megyei Gyál Budapest agglomerációjához tartozik. A használt eladó gyáli házak átlagára közelít 2024 márciusában a 700 000 forintos négyzetméterárhoz. Ha csak ezt vennénk figyelembe, akkor Kőgazdag Csabi házának az értéke 120 millió forint körül lenne.

Használt gyáli családiházak átlag négyzetméterára 2023-2024

Használt, vagy újszerű

Ingatlanok eladásánál nagyon fontos az ingatlan (és a telek) állapota is. A most hirdetett nagyjából 20db újszerű, vagy kitűnő állapotú ingatlan adataiból kiindulva (3-3 szélsőérték eltávolítása után) az újszerű/kitűnő állapotú gyáli családiházak átlagos négyzetméterára kb. 810 000 forint. Ezzel felszorozva a 172 m2-t 139 milliót kapunk, ami továbbra is jelentősen eltér a hirdetési ártól.

Luxus ingatlan

A luxus ingatlanok értéke jellemzően magasabb az átlagos ingatlanok áránál. Nem véletlen például az, hogy a penthouse lakások olyan kedveltek a gazdagabbak körében, mivel ezek általában luxus kivitelben készülnek.

A minőségi anyagok használata, a műszaki tartalom, az úszómedence és a Spanyolországi ihletésű kert, amit Csabi elmondása szerint 50 millióért építettek bizonyára hozzá tesz egy pár milliót az árhoz. Azt azért tudni kell, hogy egy bármilyen ingatlanra költött sok millió forint általában nem érvényesíthető egy az egyben az eladási árban.

Ha figyelembe vesszük ezeket a luxus ár növelő tényezőket, akkor vélhetőleg plusz 10-20%-al járulhatnak hozzá az eladási árhoz. Az újszerűnél számolt 139 milliót felszorozva nagyjából 159 milliót kapunk eredményűl.

Értékbecslő kalkulátor

Természetesen a megveszLAK ingyenesen használható ingatlan értékbecslő kalkulátorába is bevittük az adatokat. Az értékbecslő kalkulátorban nem lehetett beállítani, hogy egy ingatlanhoz van értéknövelő medence és hogy luxus felszereltségű/minőségű az ingatlan.

A kalkulátor így számolt ki három összeget. 139 milliót, ha sürgős az eladás, 146 milliót, mint ajánlott hirdetési ár és 154 milliót, ha meg tudják várni a legjobb vevőt.

Mivel a megveszLAK-nál a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy az eladókat és a vevőket a lehető legjobban ki tudjuk szolgálni felhívtam Mészáros Ferenc barátomat, aki a Rétköz vagyonértékelő tulajdonosa és segített a tudásával az értékbecslő kalkulátor lefejlesztésében, hogy milyen korrekciókat végezzek a medencés és milyet a luxus ingatlanoknál és hipp-hopp már bele is fejlesztettem a kalkulátorba ennek a cikknek a megírása közben.

A medencés és a luxus ingatlan adatokat is betöltve az ingatlan értékbecslő kalkulátorba, a következő számokat dobta ki a rendszer:

Ha az eladás nem sürgős, akkor érdemes 176 200 000 Ft áron meghirdetni az ingatlant. Ha valaki szeretné minél előbb eladni az ingatlant, akkor érdemes 159 400 000 Ft áron meghirdetni. Az ajánlott hirdetési ár pedig 167 800 000 Ft.

Kőgazdag Csabi gyáli házának értékbecslése az ingatlan értékbecslő kalkulátorral

Akkor most mennyiért is tudja eladni a házát Kőgazdag Csabi?

A válasz nagyon egyszerű: pontosan annyiért, amennyi a piaci értéke, vagyis amennyit a vevő hajlandó lesz kifizetni érte. Csabi annyira nem híres, hogy ez növelje az ingatlan értékét (szerintem és jónéhány ingatlanos szerint sem), bármennyire is ezt hiszi magáról. Gyál sem a legnépszerűbb település az agglomerációban.

Egyes ingatlanosok szerint a valós eladási értéke közelebb van a 120-150 millióhoz.

Az ingatlan minden számítás szerint jelentősen túlárazva került piacra. Kíváncsian várjuk, hogy ha sikerül eladni, akkor mennyiért fog valójában elkelni. Remélhetőleg a média erről is be fog számolni. Ha szeretnéd borzolni az idegeid vele, akkor nézd meg az alábbi videót:

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Egyik legnépszerűbb oldal a megveszLAK-on az eladó budapesti lakásokat listázó oldal. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58215 megtekintés
58215
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21564 megtekintés
21564
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17962 megtekintés
17962
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9829 megtekintés
9829
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9617 megtekintés
9617
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9560 megtekintés
9560
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal