Lakóautó házilag - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Lakóautó házilag

Lakóautó házilag
2024.03.15. péntek
152 megtekintés
152

Ahogy nő a rezsi egyre nagyobb teret nyer a háztartási kiadások csökkentése. A radikális takarékossági intézkedések mellett döntő emberek történetei rendszeresen megjelennek a médiákban. Az amerikai Michael Talley tette első pillantásra őrültségnek tűnhet. Mivel egyszer s mindenkorra meg akart szabadulni egy ház fenntartásával kapcsolatos anyagi terhektől, úgy döntött, hogy egy iskolabuszból alakít ki egy lakóautót.

Talley, egy Austinban (Texas, USA) élő grafikus akkor kezdett el gondolkodni a változtatások szükségességén, amikor kiszámolta bérleti költségeit. Havonta 1200 dollárt kellett fizetnie. Ráadásul a bizonytalan pénzügyi helyzet ekkorra már adóssággödörbe sodorta Michaelt. A megoldás nyilvánvaló volt - csökkenteni kellett a legkézzelfoghatóbb pénzügyi költségeket. De hogyan lehet ezt megtenni, hiszen az ingatlan az élet biztosításának alapfeltétele? Így került elő a régi iskolabusz.

A busz megvásárlása

Az autóbuszt az egyik helyi árverésen találta. Tíz autót kínáltak, amelyek közül az egyiket Talley mindössze 2200 dollárért vette meg. Michaelt nem izgatta a busz állapota és az esetlegesen a felújításához szükséges források mennyisége. A legfontosabb dolog az volt, hogy legyen négy fala és egy teteje, meg persze az is, hogy a motor működjön.

A lakóautó megtervezése

Tervezőként Talley a hely minden centiméterét hatékonyan akarta kihasználni. Meg kellett győződnie arról, hogy minden mérés pontos legyen, mert egy hibás mérés az egész tervet boríthatta volna. Eredeti ötletét Az elveszett világ: Jurassic Park kalandjármű ihlette.

Lakóautó házilag - tervezés

A buszban volt elég hely a szükséges háztartási gépek és bútorok elhelyezésére. Talley terve szerint helyet kellett kialakítania a konyhának, a fürdőszobának, egy nagy asztalnak és itt kapott helyet a kanapé, a franciaágy is, és meg kellett hagyni a különböző használati tárgyak tárolására szolgáló helyet is.

Noha szerette a film ihlette dizájnt, Talley úgy döntött, hogy más irányba indul. Szeretett szórakozni, ezért gondoskodott arról, hogy a mosdó és a konyha közelebb legyenek a busz elejéhez, míg az ágya és az irodája hátul legyen. Ezzel az ötlettel az új konyhája nagyobb lett, mint a régi garzonlakásában.

A busz belsejének lebontása

Az átépítés elején Talleynek mindent el kellett távolítania a busz belsejéből. Azt akarta, hogy egy üres váz maradjon, ezért elkezdte kiszedni az üléseket és lecsupaszítani a busz belsejét. A mostohaapja segített neki eltávolítani az összes csavart a busz alól, ami rengeteg időbe telt.

Lakóautó házilag - belső lebontása

Talley később elismerte, hogy a folyamat egyszerűbb lett volna egy sarokcsiszolóval, de a projekt kezdetén még tartott az elektromos szerszámoktól. E lépés után Talley először látta meg a buszban rejlő lehetőségeket, és izgatottan várta a munka folytatását.

A tető megemelése

Az első probléma, amivel szembesült, az az alacsony tetőszint volt. Az iskolabuszt gyerekeknek tervezték, így egy felnőttnek kényelmetlen benne ülni az alacsony mennyezet miatt. Ráadásul maga Talley kosárlabdázóként is karriert futhatott volna be, hiszen körülbelül 2 m magas. A busz utasterében a szabad tér magassága 185 cm. Miután tanulmányozta a rajzokat és a hasonló szerkezetekkel való munkához szükséges kézikönyveket, Michael a barátai segítségével megnövelte a belmagasságot.

Lakóautó házilag - tető megemelése

Talley egyedi fémhüvelyeket készíttetett a régi mennyezet helyére, és 60 centivel növelték meg a busz belmagasságát. Barátai segítségével csavaros emelőkkel a megfelelő magasságra emelték a tetőt. Látható az állványzat, amivel mindent a helyén tartottak, amíg a busz szerkezetén dolgoztak. Nem volt könnyű feladat, de megcsinálták.

Kezd alakot ölteni a lakóautó

A busz belseje napról- napra jobban nézett ki. Már könnyebben lehetett látni a vázon belül, hogy mi hova kerül, a bútorokat pedig úgy alakította ki, hogy tökéletesen illeszkedjenek a kis helybe. Még egy rögtönzött irodát is kialakított, így az építkezés alatt még dolgozni is tudott.

Lakóautó házilag -

Az egyik legnagyobb lépés az ablak eltávolítása és cseréje volt. Talley arra gondolt, hogy megtartja az eredeti buszablakokat, de azok zörögtek volna, és nem szigeteltek jól és túl sok volt a buszablak, ezért új ablakokat szerelt be.

Konyha és fürdőszoba

A konyhában Talley olcsó bútorokat, szekrényeket és fiókokat használt. A falra egyszerű fehér csempét rakott. Fakeretek segítségével végezte el a tér elhatárolását. Ami a fürdőszobát illeti, annak funkcióit egy kis kabin látja el WC-vel és zuhanyzóval.

Lakóautó házilag -

A busz átalakítása egy évig tartott. Pénzügyileg is kifizetődő volt az ötlet. Ma a Talley havi lakásfenntartásra legfeljebb 100 dollárt költ. Mint látható, több mint 1000 dollárt tud megtakarítani a havi kiadásokon. Figyelembe véve, hogy 15 000 dollárt fektetett a projektbe, a ház már a működés második évében meg fog megtérülni. Jöjjön még néhány kép a lakóautóról:

Lakóautó házilag - dolgozó sarokLakóautó házilag - hálóLakóautó házilag - nappaliLakóautó házilag - kívülről

Ha nincs benned olyan erős akarat, mint Talley-ban és még pénzed is van rá, akkor nézz körül a megveszLAK mobilház kínálatában. Ha szívesen megnéznél néhány olyan buszt, amit luxusotthonná alakítottak, akkor nézd meg az alábbi videót.

Ha szeretsz borzongani, akkor Neked szól a 13 rémisztő kísértetházról szóló cikk. Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak. Ha szereted az extrém ingatlanokat, akkor nézd meg a Jézus Krisztusnak építetett pazar kastélyt

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58216 megtekintés
58216
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21568 megtekintés
21568
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17966 megtekintés
17966
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9833 megtekintés
9833
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9626 megtekintés
9626
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9562 megtekintés
9562
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal