Barion Pixel
Lakásbiztosítás kalkulátor - ingyenes hitel összehasonlítás - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Lakásbiztosítás kalkulátor

Az ingyenesen használható lakásbiztosítás kalkulátor használatával egyszerűen és gyorsan tudsz válogatni a különböző biztosítók lakásbiztosítás ajánlatai között. A megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy otthonod és értékeid biztonságban tudhasd. Lakásbiztosítás kalkulátorunk segítségével könnyedén összehasonlíthatod a különböző biztosítók ajánlatait, és megtalálhatod az igényeidnek és pénztárcádnak legmegfelelőbb megoldást. A CoverMe.hu szolgáltatásával nemcsak megkötheted az új kötvényedet, hanem fel is mondhatod a régi lakásbiztosításodat, bárhol is kötötted azt.

Hogyan működik a kalkulátor?

 1. Add meg lakásod adatait: először is, néhány alapvető információt kell megadnod otthonodról, mint például a lakás mérete, építési éve, illetve hogy milyen típusú ingatlanról van szó.
 2. Válaszd ki a kívánt fedezeteket: döntsd el, milyen kockázatokra szeretnél biztosítást kötni. Alapvető fedezetek közé tartozik a tűz-, vihar- és betöréskárok elleni védelem, de választhatsz kiegészítő biztosításokat is, például kiemelt értéktárgyaid (ékszer, festmény) vagy kerti bútoraid védelmére, de akár lakásdoktor/- asszisztencia szolgáltatásokra is.
 3. Hasonlítsd össze az ajánlatokat: a kalkulátorunk megjeleníti a különböző biztosítók ajánlatait, így könnyedén összehasonlíthatod az árakat és a szolgáltatásokat.
 4. Kösd meg a biztosítást online: miután kiválasztottad a legmegfelelőbb ajánlatot, online is megkötheted a biztosítást, gyorsan és egyszerűen.

Milyen előnyökkel jár a lakásbiztosítás kalkulátor használata?

 • Időmegtakarítás: nem kell egyesével felkeresned a biztosítók weboldalait, vagy személyesen bemenned az irodájukba.
 • Átláthatóság: könnyedén összehasonlíthatod az árakat és a szolgáltatásokat, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobb ajánlatot választod.
 • Kényelem: online is megkötheted a biztosítást, kényelmesen, otthonról.
 • Biztonság: nyugodt lehetsz, hogy otthonod és értékeid biztonságban vannak.
Ne habozz, használd lakásbiztosítás kalkulátorunkat még ma, és találd meg a legjobb ajánlatot!

Lakásbiztosítás

Nyugalom és biztonság az otthonodban. A lakásbiztosítás egy olyan pénzügyi védőháló, amely anyagi segítséget nyújt váratlan káresemények bekövetkezésekor, legyen szó természeti csapásról, tűzről, vagy akár betörésről. A lakásbiztosítás olyan lakossági vagyonbiztosítás amely lakást, lakóházat vagy melléképületet és hozzájuk tartozó vagyontárgyakat - háztartási ingóságokat, műtárgyakat, készpénzt, stb. - biztosít a feltételekben meghatározott elemi károk - tűz, robbanás, villámcsapás, szélvihar, felhőszakadás, jégeső, árvíz, földrengés stb. - és kiegészítő kockázatok - csőtörés, vezetékes-víz károk, üvegtörés, betörés, lopás - esetén.
A lakásbiztosítás egy szerződés közötted és a biztosító között, amelyben a biztosító vállalja, hogy meghatározott káresemények bekövetkeztekor anyagi kártérítést fizet Neked. A biztosítás díját rendszeres időközönként, általában havonta vagy évente kell fizetni. Magyarországon a lakásbiztosítás nem kötelező, mégis erősen ajánlott mindenkinek, aki saját tulajdonú ingatlannal rendelkezik, legyen az lakás, ház vagy nyaraló.

Milyen kockázatok ellen véd a lakásbiztosítás?

A lakásbiztosítások általában az alábbi káreseményekre nyújtanak fedezetet:
 • Tűz, villámcsapás, robbanás: a leggyakoribb és legnagyobb kárt okozó események közé tartoznak.
 • Vihar, jégeső, felhőszakadás: szélsőséges időjárási körülmények okozta károk.
 • Csőtörés, beázás: vízvezetékrendszer hibájából vagy külső beázásból eredő károk.
 • Betöréses lopás: az ingatlanba történő erőszakos behatolás és az ott található értékek eltulajdonítása.

Hogyan válassz megfelelő lakásbiztosítást?

A megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása során vedd figyelembe az alábbiakat:
 • Az ingatlan értéke és a benne található ingóságok összértéke: ez alapján kell meghatározni a biztosítási összeget.
 • Az ingatlan típusa és elhelyezkedése: társasházi lakás, családi ház, vagy nyaraló?
 • Egyéni igényeid: milyen kiegészítő biztosításokra van szüksége?
 • A különböző biztosítók ajánlatainak összehasonlítása: ár, szolgáltatások, ügyfélszolgálat.

Kiegészítő biztosítások

Alapbiztosításon felül számos kiegészítő biztosítás közül választhatsz, amelyekkel még szélesebb körű védelmet biztosíthatsz otthonodnak és értékeidnek:
 • Különleges üvegek biztosítás: míg az alpbiztosítás térít az ablakok, üvegajtók sérülése esetén, a különleges üvegekre vonatkozó kiegészítő biztosítások akár az akvárium vagy a tűzhely üveg felületeinek sérülése esetén is szolgáltathat.
 • Felelősségbiztosítás: általad vagy a biztosított ingatlanban lakó családtagjaid, de akár a háziállatod által okozott károkért is nyújthat fedezetet.
 • Értéktárgyak biztosítása: különösen értékes ingóságok (ékszerek, műtárgyak) biztosítására szolgál.
 • Assistance szolgáltatások: szakember küldését biztosítják vészhelyzet esetén (pl. villanyszerelő, vízvezeték-szerelő).

Biztosítási összeg meghatározása

A lakásbiztosítás megkötésekor az egyik legfontosabb döntés a megfelelő biztosítási összeg meghatározása. Ez az az összeg, amelyet a biztosító maximálisan fizet káresemény esetén. Fontos, hogy se túl alacsony, se túl magas összeget ne válasszunk.

Túl alacsony biztosítási összeg kockázatai:

 • Alulbiztosítottság: ha a biztosítási összeg alacsonyabb, mint az ingatlan értéke, akkor káresemény esetén a biztosító csak a biztosítási összeg arányos részét téríti meg. Ez azt jelenti, hogy a kártöbbletet saját zsebből kell fedezni.
 • Értéknövekedés figyelmen kívül hagyása: az ingatlanok értéke az idő múlásával változhat, különösen ha felújítás történik rajta, vagy új, drága berendezési tárgyakat vásárolunk. Ha a biztosítási összeget nem aktualizáljuk rendszeresen, akkor alulbiztosítottság alakulhat ki.

Túl magas biztosítási összeg hátrányai:

 • Magasabb díj: a biztosítási díj a biztosítási összeg függvényében kerül meghatározásra. Túl magas biztosítási összeg esetén feleslegesen magas díjat fizetünk.

Hogyan határozzuk meg a megfelelő biztosítási összeget?

 • Ingatlan értéke: az ingatlan biztosítási összegét az újjáépítési értékéhez érdemes igazítani. Ez az az összeg, amennyibe kerülne az ingatlan újjáépítése a jelenlegi piaci árakon, hasonló anyagok és technológia felhasználásával.
 • Ingóságok értéke: az ingóságok biztosítási összegébe érdemes beleszámítani az összes mozdítható berendezéseink, bútoraink, műszaki cikkeink, ruházatunk, lakásdekorációink stb. értékét, amelyek az otthonunk része.
 • Szakértői segítség: bizonytalanság esetén érdemes szakértő segítségét kérni a megfelelő biztosítási összeg meghatározásához.
Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási összeg rendszeres felülvizsgálata elengedhetetlen az alulbiztosítottság elkerülése érdekében.

Tippek a biztosítási díj csökkentésére

A lakásbiztosítás elengedhetetlen a váratlan események okozta anyagi károk enyhítésére. Azonban a biztosítási díjak időnként jelentős terhet jelenthetnek a családi költségvetésben. Szerencsére számos lehetőség kínálkozik a díjak csökkentésére, anélkül, hogy a fedezet mértékét veszélyeztetnénk. Íme néhány tipp a biztosítási díj optimalizálására:
 • Válassz megfelelő fedezeti szintet: gondold át, milyen kockázatoknak van kitéve az ingatlanod, és milyen értékeket szeretnél biztosítani. Ne fizess feleslegesen olyan fedezetekért, amelyekre valójában nincs szükséged.
 • Növeld az önrészt: az önrész az az összeg, amelyet egy kár esetén Neked kell fizetned, azaz a biztosító nem a kár teljes költségét téríti, csak adott százalékon. A magasabb önrész alacsonyabb biztosítási díjat eredményez.
 • Tegyél biztonsági intézkedéseket: a biztonsági berendezések, mint a riasztórendszer, a biztonsági ajtó és a füstérzékelők, csökkenthetik a betörés vagy tűz kockázatát, így a biztosítók kedvezményt adhatnak.
 • Évente csekkold le a biztosítási piacot: érdemes időről időre felülvizsgálni a biztosítási szerződést és az aktuális díjakat. Tájékozódj a piacon elérhető ajánlatokról. A márciusi kampányban évfordulótól függetlenül is felmondhatod díjrendezett szerződésedet, és leválthatod korábbi biztosításodat egy jobbra.
 • Köss több biztosítást egy helyen: sok biztosító kedvezményt ad, ha több biztosítást (pl. lakás-, gépjármű-biztosítás) kötsz velük.
 • Fizess éves díjat: az éves díjfizetés általában olcsóbb, mint a havi vagy negyedéves fizetés.
 • Rendezd online a díjat: a banki utalásos vagy a csoportos díjbefizetési módozatok olcsóbbak, mint a postai csekkes díjbefizetés.
 • Tartsd karban az ingatlant: a rendszeres karbantartás és a kisebb javítások megelőzhetik a nagyobb károkat. Van olyan biztosító, akinél kedvezményt kapsz, ha ingatlanodon nem volt bejelentve kár a megelőző 24 hónapban.
Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási díjakat számos tényező befolyásolja, például az ingatlan elhelyezkedése, mérete, kora, állapota és a választott fedezetek. Add meg a biztosítandó ingatlan pontos adatait az online kalkulátornak, és hasonlítsd össze a felkínált biztosítási ajánlatok díjait. Ellenőrizd a számodra fontos fedezetek biztosítási összegeit a különböző biztosítóknál, hogy ár-érték arányban a legmegfelelőbb szerződést köthesd meg.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal