Segítség - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
HIRDETÉS FELADÁS
INGATLAN HÍREK
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Segítség
Itt nézhetsz segítő videókat is
 • A megveszLAK.hu-ról
 • Profilkezelés
 • A hirdetésekről
 • A kiemelésekről
 • Licitkezelés

Milyen oldal a megveszLAK.hu?

A megveszLAK.hu egy ingyenes ingatlan hirdetési portál sok hasznos funkcióval.
Az oldalon külön lehet keresni az olyan ingatlanokra is, melyeknél a hirdető beállította, hogy csere is érdekli.

Általános szabályok

 • Adj meg minél több információt a hirdetés feladásakor, hogy a keresőkben a vásárlók könnyebben rátalálhassanak az ingatlanodra
 • Add meg az ingatlan helyét a lehető legpontosabban, mert sok vevő az elhelyezkedés alapján választja ki az ingatlant
 • Ugyanazt az ingatlant csak egyszer hirdesd meg

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot a megveszLAK.hu munkatársaival?

Amennyiben nem találsz valamit az oldalon, vagy csak egyéb kérdésed lenne, esetleg hibát találtál, vagy hiányolsz egy funkciót az oldalon, akkor bátran írhatsz nekünk a kapcsolat menüpontban. A kérdésekre, javaslatokra igyekszünk minél előbb válaszolni.

Beállítások

Itt hat különböző műveletet tudsz elvégezni.
 • Jelszó megváltoztatása.
 • Email cím megváltoztatása.
 • Email értesítések beállítása, ahol ki-be kapcsolható, hogy szeretnél-e kapni hirlevelet és hogy szeretnél-e kapni email értesítőt, ha üzeneted érkezik.
 • Személyes adatok beállítása, ahol megadhatod a hirdetéseidben megjelenő nevet és telefonszámot, illetve bejelölheted, hogy az új hirdetés feladásakor ezek automatikusan betöltődjenek-e a hirdetésbe, így megkönnyítve a hirdetések feladását.
 • Számlázási adatok megadása. Ennek kitöltése csak akkor célszerű, ha kiemelés vagy címke vásárlásával szeretnéd növelni az eladási esélyeid. Ha ezt kitöltöd, akkor, akkor vásárlásokkor betöltődnek a vásárlási adatlapba. Az adatokat módosítani tudod a vásárláskor és el is tudod menteni a módosítást ide. A számlázási adatokat kizárólag számla készítés céljából adjuk át az e-szamla.hu-nak, se raklámcégeknek, se másnak nem kerül soha átadásra. Bővebb tájékoztató olvasható az adatkezelés menüpontban.
 • Itt tudod törölni véglegesen a regisztrációdat. A törléssel minden hirdetésed, képeid, kedvenceid, üzeneteid és személyes adataid véglegesen törlődnek.

Elfelejtetted a jelszavad?

 • Ide kattintva a regisztrált email címed megadásával kérhetsz egy ideiglenes belépőt.
 • A rendszer által kiküldött levélben lévő Új jelszót szeretnék linkre kell kattintani.
 • A bejövő oldalon meg kell adni az új jelszót és a mentésre kell kattintani.
 • A mentés után már be tudsz lépni a megadott jelszóval.

Áttöltéssel kerülnek fel a hirdetéseim. Hogyan tudok belépni az oldalra?

 • Az áttöltéskor a referensek az XML-ben szereplő email címmel kerülnek beregisztrálásra.
 • Regisztrációkor a rendszer generál egy jelszót, amit titkosítva tárolunk.
 • Ide kattintva a regisztrált email címed megadásával kérhetsz egy ideiglenes belépőt.
 • A rendszer által kiküldött levélben lévő Új jelszót szeretnék linkre kell kattintani.
 • A bejövő oldalon meg kell adni az új jelszót és a mentésre kell kattintani.
 • A mentés után már be tudsz lépni a megadott jelszóval és a regisztrált email címeddel.

Hogyan törölhetem a profilomat?

Profilodat bármikor törölheted belépés után a profilodban a Beállítások menüpontban. Ha nem tudsz belépni, akkor ide kattintva kérhetsz ideiglenes jelszót, vagy írhatsz nekünk és mi töröljük a profilod.
A törléssel minden hirdetésed, képeid, kedvenceid, üzeneteid és személyes adataid véglegesen törlődnek. A folyamatban lévő kifizetett kiemelések és címkék árát nem áll módunkban visszaadni, ha a lejárat előtt törlöd a profilod.

Mennyibe kerül a hirdetés feladás?

A megveszLAK.hu-n a hirdetés feladás a magánszemélyeknek ingyenes és semmilyen jutalék nincs. Magánszemélyek maximum 1db hirdetést adhatnak fel egy időben. Ingatlan irodák éves díj ellenében jelentethetik meg a hirdetéseiket. Fizetni a licitálásért, a kiemelésért és a cimkéért és a plusz szolgáltatásokért kell, hogy ha szeretnéd növelni az eladás esélyét.

Hogy tudok hirdetést feladni?

A hirdetés feladását egy varázsló könnyíti meg, mely végigvezet a lépéseken. A hirdetést a főmenüben található "HIRDETÉS FELADÁS" gombra kattintással lehet elindítani a bejelentkezés után.
1. Lépés - Alap adatok megadása
Az első lépés, hogy kiválasztod hogy eladni, vagy kiadni szeretnéd az ingatlant, kiválasztod a főkategóriát és a főkategóriának megfelelő betöltődő alkategóriát. Mindhárom kiválasztása kötelező.
Ha ingatlan eladásnál csere is szóba jöhet, akkor mindenképpen pipáld be a "Csere is érdekel" chekboxot, hogy az ingatlan bekerüljön a csere menüpontba is.
2. Lépés - Kiegészítő adatok
Itt lehet megadni pár fontosabb és tájékoztató adatot, ami a választott főkategória szerint változó összetételű adatlap. Ilyen adatok pl.: alapterület, telek terület, szobaszám, állapot, parkolási lehetőség, fűtés, stb.
Ezek némelyikét kötelező megadni, de javasolt a lehető legtöbbet kitöltögetni, hogy a keresőkkel a vevők könnyebben rátaláljanak az ingatlanodra.
3. Lépés - Cím megadása
Itt egy térkép segíti az ingatlan helyének megadását. A település kiválasztása után (2 karakter beírása után már segít a település választó) a térkép rááll a kiválasztott településre. Kétféle cím megadás közül választhatsz. A pontos helymegadással egy markert mozgathatsz a térképen az ingatlan helyéhez. A környék megadásnál egy állítható átmérőlyű kört mozgathatsz az ingatlan körülbelüli helyére, ha beleállsz az egérrel a körbe és lenyomott bal egérrel arrébb húzod. A kör átmérőjét a jobb oldalán található nyilacska húzásával lehet változtatni 100-250méter sugár között.
A megadott cím utólag nem módosítható. Érdemes mindig a lehető legpontosabban megadni az ingatlan helyét, mert a hirdetésben található térképen gyakran megnézik a potenciális vevők.
4. Lépés - Hirdetés adatai
Itt adhatod meg az eladási/kiadási árat, a hirdetésben megjelenő nevet, a telefonszámot, a hirdetés címét és szövegét. Mindegyik kitöltése kötelező. A cím maximum 65 karakter lehet. Ha a profilban korábban megadtad a beállítások/személyes adatokban a nevet és telefonszámot és bejelölted a checkboxot, akkor az ott megadott értékek betöltődnek ide és nem kell kitöltögesd minden újabb hirdetés feladásakor.
Itt a Mentés gombra kattintással a hirdetés el is mentődik. A korábbi lépéseknél megszakítva a hirdetés feladást újra előröl kell kezdeni. A hirdetés egy formai ellenőrzés után kerül fel az oldalra, amit igyekszünk a legrövidebb idő alatt elvégezni. Amennyiben formai hibát találunk, email értesítést küldünk és a profilban a hirdetés kezelő felületén módosíthatod a kifogásolt részeket. Az elfogadásról is küldünk email értesítőt.
5. Lépés - Képek feltöltése
Maximálisan 20db képet adhatsz meg. Az első kép (bal felső) lesz a hirdetési listákban megjelenő kép. Célszerű fekvő formátumú képet választani ide. A képek egyenként maximálisan 10MB méretűek lehetnek. A hibás méretű és formátumú képek azonnal törlődnek a fájlfeltöltő képlistájából.
6. Lépés - Kiemelések
Itt bemutatásra kerül, hogy a hirdetésed hogyan nézne ki ha kiemelnéd vagy választanál hozzá egy címkét. A kiemelés és a cimke kombinálható is.

Hogyan módosíthatom a hirdetésem?

A hirdetésed módosítását a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban tudod kezdeményezni a MÓDOSÍTÁS gombra kattintással.
A hirdetésben a hirdetés típusa (eladó/kiadó) a fő kategória kivételével minden módosítható.
Az egyes szerkezeti egységeket (amik a feladáskor külön lépést képeztek) külön-külön lehet módosítani.
Képek módosítása azonnal megtörténik a szerveren is. Nincs külön gomb a mentésre.

Hogyan törölhetem a hirdetésem?

A hirdetésed módosítását a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban tudod kezdeményezni.
Hirdetés inaktiválása:
Keresd ki a hirdetésed az aktív hirdetések közül és kattint az INAKTIVÁLÁS gombra. Ezzel a hirdetés azonnal lekerül az oldalról, de az inaktív hirdetések között Neked még elérhető marad. A hirdetésed bármikor újra aktiválhatod. Újra aktiváláskor azonnal megjelenik újra az oldalon.
Vigyázz, mert az inaktív hirdetések nem újíthatók meg és 90 nap lejárta után törlődnek a rendszerből.
Hirdetés végleges törlése:
Keresd ki a hirdetésed az inaktív hirdetések közül és kattints a TÖRLÉS gombra.
Ekkor a hirdetés teljesen eltávolítódik az adatbázisból, a hozzá kapcsolódó képekkel, statisztikával és üzenetekkel együtt.

Mennyi ideig látható a hirdetésem?

A hirdetésed 30 napig látható. A 30 nap után automatikusan inaktiválódik és 90 nap után törlődik a rendszerből.
Azonban a lejárat előtt lehetőséged van megújítani a hirdetésed, ha 10 napnál régebben lett megújítva.
A megújításról bővebben a Hogyan újíthatom meg a hirdetésem? pont alatt olvashatsz.

Hogyan újíthatom meg a hirdetésem?

Hirdetésed a feladás, illetve az utolsó megújítás után 10 nap elteltével megújíthatod. A megújítással a hirdetésed újra előre kerül a hirdetések időrendi listázásánál.
A hirdetés megújítására két módon van lehetőséged.
Megújítás a hirdetés kezelőfelületén:
Keresd ki a hirdetésed a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban az aktív hirdetések közül és kattints a FRISSÍTÉS gombra.
Megújítás email értesítőben:
A megújítás lehetőségéről email-t küld a rendszer. A levélben található "Megújítom a hirdetéseim" gombra kattintással bejön a megveszLAK.hu egy speciális megújítási felülete és automatikusan megújítódik az összes, 10 napnál régebben feladott, vagy megújított aktív hirdetésed.
Hirdetés lejárta előtt 2 nappal küld még egy értesítést a rendszer.

Hogyan és mennyi képet tölthetek fel a hirdetéshez?

Maximálisan 20db képet tölthetsz fel. Az első kép (bal felső) lesz a hirdetési listákban megjelenő kép. Célszerű fekvő formátumú képet választani ide. A képek egyenként maximálisan 10MB méretűek lehetnek. A hibás méretű és formátumú képek azonnal törlődnek a fájlfeltöltő képlistájából.
Képet a hirdetés feladásakor, az 5. lépésben, vagy a hirdetés módosításánál tölthetsz fel és törölhetsz.

Eltűnt vagy inaktív lett egy hirdetésem. Miért?

A megveszLAK.hu fenntartja a jogot magának, hogy szabálytalan, kifogásolt hirdetést bármikor eltávolítson az oldalról akár saját akaratból vagy kérésre.
Amennyiben lehetséges, email értesítőt küldünk az eltávolítás okáról.
Kevésbé súlyos esetben csak inaktiváljuk a hirdetést és értesítést küldünk a javítás szükségességéről.

Hogyan figyelhetek meg egy hirdetést?

Ha egy hirdetés felkeltette az érdeklődésed és keresés nélkül is el szeretnéd érni, akkor a megnyitott hirdetés jobb oldalán, a galéria alatti csillagra, vagy a hirdetés listákban a hirdetés jobb felső sarkán a csillagra kell kattints.
Ugyanerre a csillagra kattintva, vagy a profilodban a kedvenc hirdetéseid listájában a hirdetés jobb oldalán található csillagra kattintva eltávolíthatod a hirdetést a kedvenceidből.

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot a hirdetővel?

A megnyitott hirdetés jobb oldalán, az elérhetőség blokkban találhatod a félig eltakart, hirdető által megadott telefonszámot, melyre kattintva megjelenik a teljes telefonszám.
A telefonszám megtekintése növeli a hirdetésben a telefon kattintási statisztikát, amennyiben nem a saját hirdetésedben kattintottál a telefon mutatásra.

Az elérhetőség blokkban kezdeményezhetsz üzenetváltást a hirdetővel.
Üzenet küldéshez be kell belépni az oldalra.

Híváskor ne feledd megemlíteni, hogy a megveszlakon láttad a hirdetést, amivel támogatod az oldalt.

Hogyan jelezhetek hibás vagy szabálytalan hirdetést?

Ha egy hirdetést hibásnak, sértőnek, vagy bármilyen okból szabálytalannak találsz, akkor írhatsz nekünk a kapcsolat menüpontban.
A jelentett hirdetéseket felül fogja vizsgálni a moderátor és ha indokolt, akkor megteszi a szükséges lépéseket.

Miért érdemes kiemelést vásárolnom?

 • A kiemelt hirdetések a találati listákban megelőzik a nem kiemelt hirdetéseket így több érdeklődő láthatja mint a nem kiemelteket
 • A kiemelt hirdetések feltűnőbb háttérszínt kapnak. Ezen kívül a bal felső sarokba "Kiemelt" szövegű, piros szalag kerül.
 • A kiemelés a figyelem felkeltő kinézetével és az előresorolódásával növeli az eladás esélyét.
kiemelt hirdetés a listák elején vannak

Miért érdemes cimkét vásárolnom és milyen cimkékből választhatok?

 • A cimkével felhívhatod a figyelmét a vevőknek egy fontosabb tényezőre. A vevők különösen kedvelik például, ha a "Tulajdonostól" cimkét látják a hirdetésen.
 • Egyszerre maximum három cimke lehet egy hirdetésen.
 • három cimke a hirdetésen
 • A cimke nem sorolja előre a hirdetést, az a listázási feltételeknek megfelelő pozícióban fog megjelenni.
 • A választható cimkék a következők:
  1. Sürgős!
  2. Tulajdonostól!
  3. Áron alul!
  4. Alacsony rezsi!
  5. Új építésű!
  6. Olcsóbb lett!
  7. 2 lakássá alakítható
  8. Kiváló befektetés
  9. Azonnal költözhető
  10. Irányár
  11. Igényesen felújított
  12. Zöldövezetben
  13. Csak nálunk

Hogyan és hol tudok kiemelést és cimkét vásárolni?

Kiemelést és cimkét a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban tudsz beállítani.
Egyszerre több hirdetésre is beállíthatsz kiemelést és cimkét is.

1. lépés - Egyenleg feltöltése/ellenörzése:
Az aktuális egyenleget az EGYENLEGKEZELÉS menüpontban tudod ellenőrizni és feltölteni.
Ha irodaként léptél be, akkor itt át tudod adni az egyenleget a referenseidnek és vissza is tudod venni tőlük.
2. lépés - Hirdetés kikeresése
Keresd ki a hirdetésed a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban.
3. lépés - Kiemelés és cimke aktiválása, módosítása, leállítása
A kiemelés azonnal elindul, ha az aktiválás gombra kattintasz és az egyenleg azonnal csökken 50 kredittel, ami az aznapi kiemelés díja.
Cimkét az aktiváláshoz ki kell először választani a bal oldali lenyíló listákból.
Egy hirdetésen egyszerre 3db cimke szerepelhet. A cimke azonnal rákerül a hirdetésre, ha az aktiválás gombra kattintasz és az egyenleg azonnal csökken 10 kredittel, ami az aznapi cimke díja.

A kiemelés és a cimke is megvehető egyszerre egy hirdetésre?

Igen. Megvehető akár egyidőben, vagy külön-külön is. A két szolgáltatás teljesen független egymástól.
kiemelés és cimke együtt

Mennyibe kerül a kiemelés és a cimke?

 • A kiemelés díja 50 kredit/nap/hirdetés.
 • A cimke díja 10 kredit/nap/darab.

Szerkeszthetem a kiemelt vagy cimkés hirdetést?

Nyugodtan szerkesztheted a hirdetésed, ez nem befolyásolja a kiemelést és a cimkét.

Mennyi ideig lesz kiemelve a hirdetésem?

A kiemelés az egyenleg kimerüléséig, vagy a leállításig érvényes és minden nap levonja a krediteket az egyenlegből.
A hirdetések inaktíváláskor leállítják a kiemelést.

Mennyi ideig lesz látható a cimke a hirdetésemen?

A cimkék az egyenleg kimerüléséig, vagy a leállításig érvényesek és minden nap levonja a krediteket az egyenlegből.
A hirdetések inaktíváláskor leállítják a cimkéket.

Hogyan tudok fizetni?

voxpay logó A bankkártyás fizetési rendszer üzemeltetője a Voxinfo Kft.
Elérhetőségek:
Telefon: 06-1-225-7603
E-mail: [email protected]
Munkanapokon 09-17.30 között
Bankkártyás fizetés
Sikeres bankkártyás fizetés esetén a szolgáltatás azonnal aktiválódik.
A fizetés lépései:
 1. Add meg a kártyád adatait
 2. Hagyd jóvá a fizetést
 3. Várd meg, hogy a SimplePay fizetési oldala visszairányítson a megveszLAK.hu-ra
Bővebb tájékoztató a bankkártyás fizetésről.
simplepay bankkártya logók

Mire jó a licitálás?

 • Az alap listázási sorrendnél a magasabb licittel rendelkező hirdetések megelőzik a kevesebb licittel rendelkező hirdetéseket.
 • A licittel nem rendelkező hirdetések a lista végén vannak, időrendi sorrendben.
 • A licitálás minimális összege 1 kredit, vagyis akár napi 1Ft-ért is a lista elején lehet a hirdetésed.
 • A licitálás mindenkinek ugyanannyiba kerül.

Hogyan és hol tudok licitálni?

Licitálást a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban tudsz beállítani.
Egyszerre több hirdetésre is beállíthatsz licitálást.

1. lépés - Egyenleg feltöltése/ellenörzése:
Az aktuális egyenleget az EGYENLEGKEZELÉS menüpontban tudod ellenőrizni és feltölteni.
Ha irodaként léptél be, akkor itt át tudod adni az egyenleget a referenseidnek és vissza is tudod venni tőlük.
2. lépés - Hirdetés kikeresése
Keresd ki a hirdetésed a HIRDETÉSKEZELÉS menüpontban.
3. lépés - Licit aktiválása, módosítása, leállítása
A licitálás a következő naptól elindul, ha a Mentés gombra kattintasz.
A hét minden napjára megadhatsz különböző mennyiségű kreditet, vagy akár egyformát is.
Ha a Naponta feliratú beviteli mezőbe beírsz valamit, az az összes napot arra fogja módosítani.
A licit módosítás csak a Mentés gombra kattintással fog rögzítődni.

Meddig érvényes egy licit?

A licit az adott napon éjfélig érvényes.
Nem kaptál választ valamire? Ide kattintva elküldheted nekünk a kérdésed vagy ötleted, akár bejelentkezés és regisztráció nélkül.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal