Országos, ingyenes ingatlan hirdetési portál - megveszLAK.hu

Ingatlan vásárlás költségei

Lakásvásárláskor nem csak a vételárat kell kifizetni, hanem számolni kell több járulékos költséggel is (több pár tízezer forintos, vagy akár több százezer forintos költség is van), amiket összeadva elég tetemes összeg jöhet ki. Ez a szuper összefoglaló cikk abban segít, hogy előre számításba tudd venni ezeket a költségeket is.

Tovább a cikkre


Budapest után indultak Győr lakásárai?

A budapesti ingatlanárak 2018-ban még meredekebb emelkedésnek indultak így a megyeszékhelyek népszerűsége is újból emelkedni kezdett. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb település Győr. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy hogy alakultak a győri ingatlanárak és érdemes-e Győrbe költöznöd.

Tovább a cikkre


Eredményes lakás, ház eladás fontos eleme az alaprajz!

Ebből a cikkből megtudhatsz minden lényeges információt arról, hogy miért és hogyan készíts alaprajzot az ingatlan hirdetésedhez (hogyan állj neki az alaprajz készítésnek a felméréstől az elkészítésig). Azonnal használható tippeket és működő megoldásokat ismerhetsz meg.

Tovább a cikkre


CSOK-özön. 2486 településen igényelhető a falusi CSOK

Évek óta vágysz a nagyvárosból falura költözésre? A 2019 július 1-től életbe lépő falusi CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) jó alapot teremt arra, hogy vegyél egy csinos kis családi házat, amit felújíttatva kellemes, nyugodt életet élhess egy csendes kis faluban. Tudj meg minden lényeges információt a falusi CSOK-ról. Itt megtalálhatod a támogatott települések listáját is megyei bontásban.

Tovább a cikkre


Klíma a lakásba: megéri?

A légkondícionáló berendezés beszereltetése nem csak a komfortot növeli, de mindenképp értéknövelő tényező, mint a napelem és a hőszigetelés és jó eséllyel megtérül a beruházás, mivel érvényesíthető az eladási árban a légkondicionálóhoz kötődő kiadás. Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni abban, hogy könnyebb legyen a klíma választás az ingatlanodba.

Tovább a cikkre


9 tipp a jó ingatlanhirdetés fotók készítéséhez

Az ingatlan hirdetési portálok tele vannak rossz minőségű, vagy egyenesen katasztrofális képekkel hirdetett ingatlanokkal. Pedig a sikeres értékesítéshez a fotók nagyon fontosak.
A potenciális érdeklődők a fotó nélküli (kivéve a telkek), vagy csúnyán fotózott hirdetéseket többnyire meg se nézik, az eladók meg várják a csodát. Ha az ingatlanodat gyorsan, jó áron szeretnéd eladni, fontos, hogy jó minőségű, informatív képeket készíts a hirdetéshez. Ebben próbálok meg segíteni Neked.

Tovább a cikkre


7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz

Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.

Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő jelöltek.

Olvasd el az alábbi tippeket, hogy ütős hirdetési szöveget tudj írni Te is. A több figyelem és a befektetett energia a hirdetés szövegének megírásába biztosan megtérül.

Tovább a cikkre


15 tipp, hogy ne legyen bukta az ingatlan vásárlás

Sokan több időt szánnak egy nappali bútor kiválasztására, mint az akár több tízmillió forintos kiadást jelentő otthonuk kiválasztására pedig a nem kellően előkészített döntés hosszú távon nem csak anyagi veszteséget okozhat. Az is könnyen megtörténhet, hogy a befektetésed nem térül meg, vagy egyáltalán nem fogod jól érezni magad az új otthonodban. Akár álmaid otthonát keresed, akár befektetési szándékkal vágsz bele az ingatlan vásárlásba fontos, hogy alaposan megfontold a döntést. Ebben próbálok segíteni most Neked, hogy ne legyen bukta a lakásvásárlás.

Tovább a cikkre


Ingatlan illeték 2019

Az illeték általános mértéke – ha a törvény másként nem rendelkezik – a megszerzett vagyon terhekkel nem csökkentett forgalmi értéke után 4%, ingatlan, illetve belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése esetén ingatlanonként 1 milliárd forintig 4%, a forgalmi érték ezt meghaladó része után 2%.

A illeték alapja a megszerzett vagyon forgalmi értéke. Ingatlanok tulajdonjogának cseréje esetén az illeték alapja a cserével megszerzett ingatlan forgalmi értéke. Tartási, életjáradéki vagy öröklési szerződés alapján történő vagyonszerzés esetén az illeték alapja a megszerzett vagyon forgalmi értéke.

Tovább a cikkre


Lakáshitel vagy albérlet: ez az örök dilemma?

A lakhatás megoldása szinte életkortól függetlenül fontos terület. Vannak, akik már a középfokú tanulmányokat is a szülőktől távol töltik, ám ekkor még anyagi kötöttségekkel rendszerint nem jár a dolog a fiatal számára. Más a helyzet a felsőoktatásban való részvétel során, amikor sokan már saját lábukra állnak és ilyenkor az albérletek kínálta lehetőségek között nézelődnek.

De mégis mitől függ, hogy az ingatlanpiacon az albérletek vagy az eladó ingatlanok között keresgélünk? Melyek azok a tényezők, amelyek hatással vannak a döntésre? Mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni akkor, ha vidéken szeretnénk albérletet találni? Valóban csak az ingatlanvásárlás lehet az, ami megéri? Cikkünkben ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat a Hitelmindenkinek.hu független szakértőinek segítségével.

Tovább a cikkre


Az oldal töltődik...