Országos, ingyenes ingatlan hirdetési portál - megveszLAK.hu

Lakáshitel vagy albérlet: ez az örök dilemma?

A lakhatás megoldása szinte életkortól függetlenül fontos terület. Vannak, akik már a középfokú tanulmányokat is a szülőktől távol töltik, ám ekkor még anyagi kötöttségekkel rendszerint nem jár a dolog a fiatal számára. Más a helyzet a felsőoktatásban való részvétel során, amikor sokan már saját lábukra állnak és ilyenkor az albérletek kínálta lehetőségek között nézelődnek.

De mégis mitől függ, hogy az ingatlanpiacon az albérletek vagy az eladó ingatlanok között keresgélünk? Melyek azok a tényezők, amelyek hatással vannak a döntésre? Mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni akkor, ha vidéken szeretnénk albérletet találni? Valóban csak az ingatlanvásárlás lehet az, ami megéri? Cikkünkben ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat a Hitelmindenkinek.hu független szakértőinek segítségével.

Tovább a cikkreIngatlan illeték 2019

Az illeték általános mértéke – ha a törvény másként nem rendelkezik – a megszerzett vagyon terhekkel nem csökkentett forgalmi értéke után 4%, ingatlan, illetve belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése esetén ingatlanonként 1 milliárd forintig 4%, a forgalmi érték ezt meghaladó része után 2%.

A illeték alapja a megszerzett vagyon forgalmi értéke. Ingatlanok tulajdonjogának cseréje esetén az illeték alapja a cserével megszerzett ingatlan forgalmi értéke. Tartási, életjáradéki vagy öröklési szerződés alapján történő vagyonszerzés esetén az illeték alapja a megszerzett vagyon forgalmi értéke.

Tovább a cikkreTovábbi blog cikkek a megveszlak.blog.hu-n is olvashatók.

Az oldal töltődik...