9 tipp a jó ingatlanhirdetés fotók készítéséhez - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

9 tipp a jó ingatlanhirdetés fotók készítéséhez

9 tipp a jó ingatlanhirdetés fotók készítéséhez
2020.02.16. vasárnap
2701 megtekintés
2701

Az ingatlan hirdetési portálok tele vannak rossz minőségű, vagy egyenesen katasztrofális képekkel hirdetett ingatlanokkal. Pedig a sikeres értékesítéshez a fotók nagyon fontosak.
A potenciális érdeklődők a fotó nélküli (kivéve a telkek), vagy csúnyán fotózott hirdetéseket többnyire meg se nézik, az eladók meg várják a csodát. Ha az ingatlanodat gyorsan, jó áron szeretnéd eladni, fontos, hogy jó minőségű, informatív képeket készíts a hirdetéshez. Ebben próbálok meg segíteni Neked.

1. Minél több a kép, annál jobb

Csinálj minél több képet lehetőleg különböző irányokból, hogy legyen miből kiválogatni a legjobban sikerülteket. Minél több helységről van kép, annál könnyebben képzeli el az érdeklődő az eladó lakást, házat. A megveszlak-on 20 képet tudsz feltölteni a hirdetéshez.

2. Rakj rendet fotózás előtt

Ingatlan eladásakor nem kell feltétlenül lakáskultúra magazinba való fotókat produkálni, de legalább azokon a területeken rendet kell rakni, melyek a fényképeken látszani fognak.
Vigyél ki minden vackot, ami nem illik a képre. Ne legyenek mosatlan edények, szennyes ruha, szétdobált játékok, tisztítószerek, stb. a képeken.
Elpakolni azért is érdemes, mert a rendetlenség optikailag kicsinyíti a helyiségeket.
A rend rakás a konyhára és a fürdőre is vonatkozik. A konyha és a fürdő kiemelt szereppel bír az ingatlan eladáskor, vagy vásárláskor.
A szép, rendezett képeken jobban kijön a lakásban rejlő fantázia, a vevőnek könnyebb elképzelni a saját életét a falak között.

rendetlenség

Mennyivel jobban mutat így a konyha:

rend

3. Emberek és állatok ne legyenek a fotón

Az ingatlant keresők nem az eladó házi kedvenceire kíváncsiak. Ne legyenek hát a képen kutyák, macskák, stb.
Emberek se legyenek a képen. Lehetőleg tükörben se látszódjanak családtagok vagy a fotós. A hirdetésben a lakás a lényeg. Van olyan blog ahol az ilyen tartalmú hirdetéseken jókat derülnek az emberek. Nem célszerű bekerülni oda. Íme egy elrettentő példa. Az arcot én takartam ki.

ember a fotón

4. A megvilágítás nagyon fontos

Ügyelj arra, hogy a képek szép világosak legyenek. Időzítsd a fotók elkészítését egy olyan időpontra, amikor bőven van fény a lakásban. A sötétben lámpa mellett készült képek komorak, nem olyan vonzóak, mint a napsütéses, élettel teli képek.
Nappal is kapcsold fel a lámpákat. A gyenge izzókat cseréld ki erősebbre a fotózás idejére. Ne fotózz ablakkal szembe. Húzd fel a redőnyöket és a függönyöket is húzd el.
Játssz a HDR, a vaku és a fényképező beállítgatásával. A beltéri fotózás során ki kell egyensúlyoznod az ablakokon beáramló és a lakásban lévő fény közötti különbséget. Ha lehet, akkor használj szabadon álló vakut. Ez a kép katasztrofális:

rossz megvilágítás

Profin fotózott ingatlan mindjárt más:

jó megvilágítás

5. Használj megfelelő felszerelést

Ma már a jobb telefonokon is elég jó kamera van, amivel lehet fotózni, de az igazán minőségi képekhez inkább nagy látószögű objektívek és fényképezőgépek (pl. Canon 10-22mm, Nikon 10-24mm) valók. Beltéri fotózásnál még előnyösebb, ha állványt használsz, így elkerülheted az elmosódott képeket.

6. Keresd meg a legjobb kompozíciót

Sokat számít az is, hogy mit és milyen irányból fotózol le. Nézd meg a szobát több irányból, hogy honnan mutat a legjobban. Gyakran a szoba egyik sarkából érdemes fotózni a másik sarok irányába:
jó szög
Csinálj jó sok képet minden irányból, hogy később, visszanézve a képeket, ki tudd választani a legjobbat.
Figyelj arra, hogy a gép vízszintesen álljon, különben ferde lesz a kép, ami nem jó. Az ilyen képeket selejtezd le. Ha pedig nincs helyette jobb, akkor fotózz újra. Ebben is segítségedre lehet egy jó állvány, amit már telefonhoz is tudsz venni.
Érdemes még játszani azzal is, hogy milyen magasságban fotózol. Van ami jobban néz ki csípőmagasságból, van ami meg mellmagasságból fotózva.
Ne készíts közeli zoomokat, és törekedj arra, hogy a bútorok egészben látszódjanak. Így könnyebb bemutatni, hogy milyen a téreloszlása a szobának.

7. Turbózd fel a látványt fotózáskor

Sok apró trükk van, amivel fel lehet dobni egy helységet a fotózáskor.
A Rapid Staging egy optikai tuning, az ingatlan gyorsított felkészítése. Nem kell költeni drága új bútorokra, a meglévő bútorokkal turbózd fel a látványt. A meglévő berendezés adja a kiindulópontot, ezt kell kiegészítsd ki vele harmonizáló színekkel és hozzá illő kiegészítőkkel.
A lakás felkészítése során nagy hangsúlyt kap a jó értelemben vett érzelmi befolyásolás. A vásárlót az érzelmei vezérlik (bizonyított tény), így egy szépen, harmonikusan berendezett és megfelelő fényekkel megvilágított helyiség látványa pozitív érzéseket kelt benne, jól érzi ott magát és szívesen visszatérne ide. Erre külön szakértőt is találhatsz (home staging). Az első kép a rapid staging előtt készült, a második utána:

rossz megvilágítás
jó megvilágítás

8. Mit fotózz és mit ne

  • Szép, jó állapotú lakás esetén érdemes egész szobákat fotózni úgy, hogy minél jobban látsszon a nagy tér és egyben a szépen berendezett szoba.
  • Felújítandó lakásnál inkább a szép részleteket fotózd szépen berendezve és jól megvilágítva.
  • A konyháról és a fürdőről mindenképp legyen kép, de a wc-ről nem feltétlenül kell csinálni még akkor se, ha szép.
  • Ha van terasz a házhoz, akkor azt is fotózd le. Lehetőleg asztallal és székekkel, mert úgy sokkal jobban tetszeni fog a leendő vevőknek.
  • Ne fotózz le szerkezeti hibákat, csúnya részeket. Törekedj inkább a szép részek megörökítésére.
  • Ha szép a kilátás a lakásból, akkor azt ki ne hagyd a repertoárból. A kép minőségére itt is nagyon ügyelj és akkor fotózd a kilátást, amikor a legszebb (pl. hajnalban, vagy naplementekor). Láttam már olyan szép ingatlan hirdetés fotót, ahol a dombtetőn álló szentendrei házból Budapest felé fotóztak éjjel. Nagyon ütős volt.
  • Értékes belsőépítészeti elemekről (pl. régi falrészek, ajtók, ablakok) és az extrákról (medence, szauna, szép kert, stb.) is érdemes készíteni képet, amivel ki tud emelkedni a házad a sok hasonló közül.
  • Ne fotózz tisztítószereket, gyerekjáték halmokat, száradó ruhákat, szétdobált cuccokat, csúnya részeket, rossz bútorokat.

9. Ellenőrzés, válogatás

Ha kész vagy a fotózással, akkor szánj még időt a válogatásra. Az elsődleges fotónak a legszebbet válaszd ki. A ferde, elfordult, homályos, sötét képeket szelektáld ki. Ha szükséges, akkor fotózz újra a rossz képek helyett.

+1 tipp

Ha szeretnél biztosra menni, akkor a fotókat meg is csináltathatod egy profi fotóssal akinek tapasztalata és megfelelő felszerelése is van. Ebben az esetben ügyelj arra, hogy legyenek jó referenciái ingatlan fotózásból. Nézd meg pl. Attila fotóit.
Ennél még profibb megoldás a 3d ingatlanséta, amiről itt olvashatsz. Ha megrendeled, akkor hivatkozz a megveszlak.hu-ra.
A fotókon kívül a másik legfontosabb része a jó ingatlan hirdetésnek, a hirdetés szövege. Tippek a hirdetés szöveg írásához.

Ha tudtam segíteni Neked, vagy tetszett a cikk, akkor támogasd egy megosztással, hogy másnak is segíthessek. Ha megosztod a weboldaladon a cikk linkjét, azt külön köszönöm.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58206 megtekintés
58206
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21547 megtekintés
21547
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17877 megtekintés
17877
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9778 megtekintés
9778
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9603 megtekintés
9603
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9541 megtekintés
9541
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal