I-SZKIRI: Magyarországon egyedülálló hangalapú ingatlan keresés  - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

I-SZKIRI: Magyarországon egyedülálló hangalapú ingatlan keresés

I-SZKIRI: Magyarországon egyedülálló hangalapú ingatlan keresés
2022.04.13. szerda
1050 megtekintés
1050

A hangalapú keresés egyre nagyobb teret hódít világszerte, így Magyarországon is egyre többen használják a hang alapú keresést. Ebben nagy szerepe van a Google keresőjének és az okostelefonokba épített asszisztenseknek, illetve az okos házi segédek egyre nagyobb népszerűségének. Az ingatlan hirdetési portálok között elsőként a megveszLAK-on is lehet már keresni ingatlanokat hang vezérléssel.

A hangalapú keresés fejlődése

A Star Trek: Az új nemzedék 1987-ben jelent meg. Akkoriban a számítógéppel folytatott kötetlen beszélgetés nagyon távoli sci-finek tűnt. Manapság pedig azt látjuk, hogy az emberek az órájukba beszélnek, interakcióba lépnek, és hangos válaszokat kapnak telefonjukról, hanggal vezérlik az otthonukat. A mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően a mai hangfelismerő rendszerek 95%-os pontosságra képesek.

Ahogy világszerte, úgy Magyarországon is a Google keresője a legnépszerűbb (a részesedése 93%). A Google 2008 nyara óta fejleszti a hangalapú keresések és parancsok használatát a különböző programjaiban és eszközökön, majd 2012 május 20-án mutatta be a hang vezérelt keresési lehetőséget magyar nyelven is.

A hangalapú keresés az egyik leggyorsabban növekvő keresési típus, melyet az is erősít, hogy a COVID-19 miatt egyre többen fordulnak a hangalapú kereséshez.

A hangalapú keresést (és a hangutasításokat, chatelést, stb.) világszerte több százmillióan használják, egyelőre jellemzően a fiatalabb generációk, akik már ebben nőnek fel. Sokan manapság még csak ismerkednek a hangutasítások használatával, de a jövőben biztosan még sokkal jelentősebb szerepet fog vállalni az emberek életében ez.

A hangalapú keresés előnyei

A hangalapú keresésnek egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet használni, mint a hagyományos keresést.

Az okostelefonok méretének jelentős növekedése ellenére sok embernek nehézséget okoz egy bonyolultabb keresés összeállítása a sok kattintás és pötyögési igénye miatt.

Például egy olyan keresés, hogy „eladó 3 szobás új építésű azonnal költözhető házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig” összeállítása bemondással mindössze 2-3 másodpercet vesz igénybe, míg ugyanez kereső beállításával (kategória választás, település és km kiterjesztés kiválasztása, állapot választás, szobaszám beírása, minimum és maximum ár beírása) akár fél perc is lehet.

Hangalapú keresés elindítása a megveszLAK-on

A megveszLAK látogatóinak 65%-a okostelefonról keres ingatlant, amin nagyon meg tudja könnyíteni a keresést az új fejlesztés.

A technológiából adódóan asztali változaton IE Edge és Chrome böngészőkben, mobilokon pedig Android operációs rendszeren és szintén Chrome böngészőben működik az egyszerű hangkeresés.

A hangalapú kereséséhez engedélyezni kell a webhelyen a mikrofon használatot (az engedély bármikor visszavonható és kizárólag arra az egy webhelyre korlátozódik az engedély, ahol azt megadjuk.

hangkeresés engedélyezése

Egyes esetekben (mobiltelefon függő a probléma) mobilokon még Chrome böngészőben sem működik, de a billentyűzet mikrofonjának használatával át lehet hidalni. Ekkor a mikrofonos beviteli mezőbe bele kell kattintani és a billentyűzet mikrofonjával bemondani a keresést, majd a KERESÉS-t el lehet indítani.

hangkeresés mikrofon hiba áthidalása

Természetesen az asztali változatnál és a mobil változatnál is be lehet írni kézzel is a parancsot, ha valakinek ehhez lenne kedve, de akkor mindkét esetben meg kell nyomni a végén a keresés gombot is.

I-SZKIRI keresések sokszínűsége

Az I-SZKIRI szó az Ingatlan és a Siri szavakból valamint az iszkiriből alakult ki, ami a gyorsaságra utal. Az I-SZKIRI már most nagyon sok féle keresési szándékot megért és a későbbiek folyamán a használat alapján folyamatosan javítva és bővítve lesz (ami nem működött ma, az egy hét múlva már működhet, ezért később érdemes újra megpróbálni).

Amiket már most felismer a rendszer:

  • Települések és városrészek nevei, amik az adatbázisban szerepelnek
  • Környékén szó (15km-el kiterjeszti a keresést)
  • Balaton körüli keresések
  • Kategóriák és alkategóriák (közel 60 féle, pl. ház, lakás, családiház, ikerház, panel, tanya, stb.)
  • Ingatlan állapot leírása (pl. új építésű, felújított, felújítandó, stb.)
  • Minimum szobaszám
  • Minimum ár és maximum ár
  • Speciális ingatlanok keresése (pl. zöld hitelre alkalmas, kétgenerációs, akadálymentesített, mobilház, stb.)

I-SZKIRI sokszínűségét bemutató példa keresések

Az ISZKIRI-nek természetes nyelvezettel (is) el lehet mondani, hogy mit keresünk, mintha egy barátnak mondanád (alább egy videó is bemutatja a lehetőségeket). Jöjjön pár példa, ami bemutatja a képességeit:

  • eladó 3 szobás házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • kiadó 2 szobás lakást keresek Budapesten és környékén 50 ezertől 150 ezerig
  • eladó új építésű házat keresek Budapesten maximum 100 millióért
  • cserélhető 2 szobás lakást keresek Budapesten és környékén
  • kettő szobás részben téliesített használt mobilházat keresek 5 milliótól 6 millióig
  • 3 szobás zöld hitelre alkalmas házat keresek Budapesten 50 milliótól 100 millióig
  • 2 szobás közvetlen vízparti ingatlant keresek
  • 2 szobás házat keresek a Balatonnál
  • a Balaton déli partján keresek nyaralót
  • új építésű nyaralót keresek a Balatonnál
  • 3 szobás új építésű zöld hitelre alkalmas házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • 3 szobás új építésű akadálymentesített házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • 3 szobás új építésű könnyűszerkezetes házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás új építésű azonnal költözhető házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás új építésű medencés házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás mediterrán házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás passzív házat keresek Budapesten és környékén 50 millió forinttól 100 millió forintig
  • eladó 3 szobás okosotthont keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás jó állapotú loft lakást keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás jó állapotú penthouse lakást keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 1 szobás jó állapotú garzon lakást keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás jó állapotú kétgenerációs házat keresek Budapesten és környékén 50 milliótól 100 millióig
  • eladó 3 szobás jó állapotú parasztházat keresek Dombóvár és környékén 5 milliótól 100 millióig



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58215 megtekintés
58215
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21560 megtekintés
21560
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17945 megtekintés
17945
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9818 megtekintés
9818
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9613 megtekintés
9613
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9553 megtekintés
9553
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal