Ingatlan árak alakulása 2022 Budapest - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Elképesztő drágulás a Budapesti lakáspiacon 2022-ben is

Elképesztő drágulás a Budapesti lakáspiacon 2022-ben is
2022.05.09. hétfő
2245 megtekintés
2245

A használt lakások esetében a legnagyobb emelkedés a fővárost jellemezte az elmúlt években és ez nem volt másképp az elmúlt 12 hónapban sem. Viszont a kerületek között nem csak az árakban, hanem az áremelkedés mértékében is nagy az eltérés. A megveszLAK-nál megnéztük, hogy melyik kerület milyen mértékben drágult.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára 2021 május – 2022 április

Az Eurostat tavaly utolsó negyedévére kiadott elemzés szerint Magyarországon már 2,14-szeres árat kell fizetni a lakásokért a 2015-ös évhez képest. A lakás drágulás egyik motorja a budapesti lakáspiac, ahol az utóbbi 12 hónapban közel 125000 forinttal kerül többe a lakások négyzetmétere.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára 2021 május – 2022 április

A brutális áremelkedést fűti a szakemberhiány és a többféle állami támogatás is. A kérdés az, hogy meddig lesznek hajlandóak, vagy képesek megfizetni ezt az emberek.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára kerületenként 2022 áprilisában

Egy évvel ezelőtt még csak két kerületben (I. kerület és V. kerület) volt egymillió forintnál magasabb az átlagos négyzetméterár, viszont idén áprilisra már 5 kerületben is átlépték az árak a milliós határt. A XIII. kerület és a VI. kerület is csak néhány ezer forinttal maradt el a top 7 kerülettől.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára kerületenként 2022 áprilisában

2021 májusában a legdrágább kerület még az I. kerület volt, de idén áprilisra két kerület is megelőzte. A legdrágább kerület áprilisban az V. kerület lett. A második helyre a II. kerület kúszott fel. Az I. kerület visszacsúszott a 3. helyre. Hamarosan valószínűleg már a kerületek felében kell egymilliónál is többet leszurkolni a lakások négyzetméteréért.

Budapesti lakások drágulása kerületenként az utóbbi 1 évben

Érdemes megnézni, hogy az egy évvel ezelőtti négyzetméterárakhoz képest melyik kerületben hány százalékkal lettek drágábbak a lakások. Egyértelműen látszik, hogy a legnagyobb ár növekedést a XIX. kerületben tapasztalhattuk.

Budapesti lakások drágulása kerületenként az utóbbi 1 évben

A XXIII. kerület is csupán egy százalékkal maradt el a győztes XIX. kerülettől. A harmadik legnagyobb áremelkedés a IV. kerületi lakások piacán volt. Azok a kerületek, amelyikekben százalékos arányban a legnagyobb volt a drágulás, azok még ezzel az áremelkedéssel együtt is jócskán le vannak maradva a 7 legdrágább kerülettől négyzetméterárakban.

Viszont az, hogy ebben a három kerületben emelkedtek százalékos arányban a legtöbbet az átlagos négyzetméter árak, az azt mutatja, hogy az ingatlant vásárlók körében nagyobb népszerűségre tettek szert.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58121 megtekintés
58121
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21432 megtekintés
21432
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17268 megtekintés
17268
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9441 megtekintés
9441
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9437 megtekintés
9437
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9417 megtekintés
9417
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal