Kidurrant az ingatlanlufi Magyarországon 2021 júniusában? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Kidurrant az ingatlanlufi Magyarországon 2021 júniusában?

Kidurrant az ingatlanlufi Magyarországon 2021 júniusában?
2021.06.22. kedd
976 megtekintés
976

Az utóbbi két hétben nagyon érdekes változások történtek az ingatlanok iránti keresletben, különösen, ha összevetjük az adatokat a tavalyi évvel. Az utóbbi másfél év nagyon izgalmasan alakult, csúcsok dőltek meg pozitív és negatív irányban is. Az ingatlanok iránti kereslet leginkább egy hullámvasútra hasonlít. Mi lehet vajon az oka az utóbbi két hét változásainak?

Ahogy világszerte, úgy Magyarországon is a Google keresője a legnépszerűbb (a részesedése 93%). Az ingatlant keresők jelentős része érkezik a hirdetési portálokra a keresőből. A Google bőséges statisztikákat bocsájt a szakemberek rendelkezésére. Az adatok elemzéséből nagyon sok érdekességet lehet kiszűrni.

Ingatlan keresési kedv a korlátozások árnyékában

A 2020 tavaszán életbe léptetett kijárási korlátozás és a bizonytalanság a március és április hónapokra alaposan rányomta a bélyegét.

Ingatlan keresési kedv a korlátozások árnyékában

Ebben az időszakban beállt a földbe az ingatlanok iránti kereslet, ami csak május közepére állt helyre. Július hónapban ehhez képest csúcsra ugrott az ingatlan keresők száma, aminek többek közt az is lehetett az oka, hogy a korlátozások miatt elmaradt ingatlan vásárlásokat sokan szerették volna pótolni mielőbb. Júliustól az év végéig a szokásos folyamatos csökkenés látszott a trendben, ami minden évben így szokott történni.

Ingatlanok iránti kereslet berobbanása 2021 év elején

Minden év elején meg szokott ugrani az ingatlan kereslet az év végéhez képest, de idén a tavalyi év elejéhez képest is kiugróan megnőtt az érdeklődés. A 2020 január-februári 80-85%-hoz képest idén január-februárban 96-100% volt az ingatlan kereslet.

Ingatlanok iránti kereslet berobbanása 2021 év elején

Ebben valószínűleg komoly szerepe volt a 2020-ban bejelentett, majd idéntől bevezetett otthonfelújítási támogatásnak is.

Ennek a másik oka vélhetőleg az lehet, hogy 2021 januárjától a kormány kibővítette azoknak a településeknek a listáját, ahol a Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybe vehető ingatlan vásárlásra és/vagy felújításra. Közel 200-zal nőtt a települések száma, ahol igénybe vehető a Falusi CSOK.

2021 júniusában tényleg kidurrant az ingatlanlufi?

Idén májusban az előző évekhez képest sokkal többen kerestek ingatlant. Ez növeli a kontrasztot júniushoz képest, amikor hatalmas zuhanás történt az ingatlan keresletben.

2021 júniusában tényleg kidurrant az ingatlanlufi

A tavalyi évben június első heteiben 82-86%-os volt a keresési kedv, ehhez képest idén ugyanebben az időszakban 62-64%, ami hatalmas különbség. Ilyen alacsony keresési kedv csak 2020 október utolsó hetében és november első hetében volt.

Ingatlan keresési kedv különbségei megyénként 2021 júniusában

Az ingatlan keresési kedv zuhanása különböző mértékben tapasztalható az országon belül. A statisztikában megyei bontásban is meg lehet nézni az adatokat. Az adatok javát természetesen a megyeszékhelyek adatai adják.

Ingatlan keresési kedv különbségei megyénként 2021 júniusában

2021 június első 3 hetében Veszprém megyében a csúcson volt az ingatlanok iránti kereslet, míg a leggyengébb érdeklődést az ingatlanok iránt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tapasztalhatták az ingatlanpiac szereplői.

A tavaly júniusi átlaghoz közelítő értéket produkált Csongrád-Csanád megye (79%), Fejér megye (75%) és Bács-Kiskun megye (72%).

A középmezőny felső felébe Pest megye (66%), Vas megye (64%), Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye (63%) és Győr-Moson-Sopron megye (59%) található. Ezekben a megyékben még nem volt olyan drasztikus az ingatlanok iránti kereslet visszaesése.

Míg Zala megyében 55%-os értéket láthatunk, Baranya megyében és Budapesten már csak 53%-on áll a mutató. Budapesten az ingatlant hirdetők már elég jelentős visszaesést tapasztalhattak a keresletben.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Tolna megyében (51%) holtverseny alakult ki. Míg Heves megyében kereken 50%, addig Somogy megyében már csak 49%-on áll a mutató. Ezekben a megyékben már elég drasztikus az ingatlanok iránti kereslet visszaesése.

A sereghajtók között van Hajdú-Bihar megye (45%), Nógrád megye (40%) és Békés megye (38%). Ezekben a megyékben szinte alig kerestek ingatlanokat június első három hetében a Google keresőjében.

A statisztikákról

A statisztikai adatok a Google keresési statisztikái alapján készültek, nem egyetlen ingatlan hirdetési portál adatai alapján, így nagy valószínűséggel a lehető legpontosabban mutatják az ingatlanok iránti keresletet.

Ha Te is keresel eladó lakást Veszprémben, ahol a kereslet 2021 júniusában is a legmagasabb volt, vagy a második legnépszerűbb városban Szegeden, vagy a harmadik helyezett Székesfehérváron akkor böngéssz minél többet az oldalon, hogy nehogy mások elhappolják előled a legjobb ingatlanokat.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58215 megtekintés
58215
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21560 megtekintés
21560
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17951 megtekintés
17951
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9825 megtekintés
9825
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9615 megtekintés
9615
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9556 megtekintés
9556
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal