Izgalmas ingatlanok: fejre állított házak - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Izgalmas ingatlanok: fejre állított házak

fejre állított házak
2020.02.18. kedd
2239 megtekintés
2239

Ki mondta, hogy az építészet csak unalmas egyenházakból állhat, amikor valaki családi házat akar építtetni? Sokféleképpen lehet egyedivé tenni a házakat, de talán az egyik legfurcsább módja ennek, ha a ház fejjel lefelé kinézettel épül. Az eladó házak között persze nem túl valószínű, hogy találkozni fogsz ilyennel, de nem lehetetlen.

Az ilyen házakat jellemzően nem ingatlan eladás céljából építik, hanem túrista látványosságnak. Valószínűleg egy átlagos utcaképbe nem is nagyon illik bele, ezért sanszos, hogy akárhol nem is fogják engedélyezni a hatóságok. Számos otthonnak adták ezt a megváltozott perspektívát a világ minden táján, de 2017-óta Magyarországon is meg lehet nézni egyet.

Wonderworks, Orlando, Florida

Elsőként ezt a csinos házat választottam, ami nem csak egy egyszerű ház, hanem egy fejre állított kúria. Ebben a házban ahelyett, hogy csomó fejjel lefelé elhelyezett dolgot építettek volna be, inkább egy múzeumot rendeztek be. Jól néz ki, hogy még talajt is raktak rá, mintha egy hurrikán kitépte volna a helyéről és ide dobta volna.

Fejjel lefelé világ, Trassenheide, Usedom

fejre állított ház 2

Általános reakciója az embereknek, amikor először látják ezt a fejjel lefelé épült házat Németországban, hogy olyan, mint ha éppen leesett volna az égből. Az égből eső ház perspektíva továbbfejlesztése érdekében 6%-os lejtésben építették meg. A ház külsejénél még olyan részletekre is figyeltek, mint a talicska, amely szintén fejjel lefelé van, így az illúzió nagyon valóságos. Külön jó, hogy oda raktak egy padot a ház mellé, amin üldögélve lehet bámészkodni. Ötletesen oldották meg azt is, hogy az erkélyajtón lehet bemenni.

Az Oktatási és Regionális Promóciós Központ Szymbarkban, Észak-Lengyelországban

fejre állított ház 3

Azon kívül, hogy ez már elég közel van Magyarországhoz, így ténylegesen elérhető, az is különlegessége, hogy egy erdő szélén áll és faház kinézete van.

fejre állított ház 4

Különösen jól néz ki, a ház melletti, fenyőfákkal megspékelt burkolat, ami azt az illúziót kelti, mint ha kitépték volna a talajból a házat és arrébb dobták volna.

Fehér Ház, Batumi, Grúzia

fejre állított ház 5

Mindig is gondoltál arra, hogy az amerikai politika fejjel lefelé fordult? A Fekete-tenger mellett található Batumiban a Fehér Ház fejjel lefelé fordított másolatának köszönhetően megnézheted, hogy valójában milyen a politika. Más fejjel lefelé fordított házakkal ellentétben a Batumi Fehér Ház valójában egy étterem. Persze nem tudták a Fehér Házat teljes életnagyságban és kinézetben lemásolni, de így is nagyon jól sikerült és jó kis túrista látványosság lett.

Egy másik Fehér Ház, Wisconsin Dells, WI

fejre állított ház 6

Az amerikaiaknak azért nem kell Grúziába utazniuk, hogy fejre állított Fehér Házat láthassanak. Amerikában, Wisconsin Dells-ben is van egy és ez még különlegesebb, mint a Grúziai. Ezt úgy építették meg, mintha valami apokalipszis történt volna és annak lenne az eredménye, hogy a Fehér Ház felborult. A falakon repedések és szakadások nyomai láthatók és nagy lukak is vannak a falakban, amiket átjárókként funkcionálnak.

fejre állított ház 7

És ha ez nem lenne még elég, még egy dínót is beépítettek a falba, ami nagyon jól néz ki. Belül pedig meg lehet csoodálni Bigfoot-ot egy börtön cellában. Egy helyen pedig egy mozgásérzékelő előtt elsétálva egy jó hangos ágyúszó hallatszik.

Két szintes családi ház Siófokon

fejre állított ház 8

Szerencsére már Magyarországra is sikerült betörnie a fejre állított házak népszerűségének. Egy lengyel vállalkozásnak köszönhetően Siófokon is megépült ez a fejre állított kétszintes családi ház. Nemcsak külsőre állt feje tetejére a ház, a berendezését is fordítva láthatjuk. A fejünk felett lógnak a bútorok, míg mi a mennyezeten sétálunk.

Fejre állított templom, Vancouver, BC, Kanada

fejre állított ház 9

Ez a fejre állított épület valójában egy szobor és nem is ház, hanem inkább templom. Ebből kifolyólag nem is lehet belemenni, de olyan látványos, hogy nem hagyhattam ki a listából.

Ház támadás, Bécs, Ausztria

fejre állított ház 10

A „House Attack” inkább kortárs művészet, mint bármi más, Bécs egyik vezető művészeti múzeumánál alkotta meg Erwin Wurm. A darab mögött a gondolat az volt, hogy a ház „megtámadta” a múzeumot. természetesen ebbe se lehet bemenni, de igazán látványos.

Fejre állított házak belülről

Természetesen a legtöbb fejre állított házat úgy építik meg, hogy a berendezésük is meg legyen fordítva, így jellemzően a plafonon lehet járkálni és sok vicces fotót lehet készíteni. Íme pár ilyen fotó kommentár nélkül:

fejre állított ház 11

fejre állított ház 12

fejre állított ház 13

fejre állított ház 14

fejre állított ház 15

Ha tetszett a cikk, akkor támogasd egy megosztással, hogy más is megnézhesse. Ha megosztod a weboldaladon a cikk linkjét, azt külön köszönöm.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58432 megtekintés
58432
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21860 megtekintés
21860
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
18960 megtekintés
18960
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
10404 megtekintés
10404
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya
2021.05.25. kedd
9943 megtekintés
9943
A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9919 megtekintés
9919
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal