Hogyan teheti kellemesebbé hétköznapjait egy jól berendezett otthon? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Hogyan teheti kellemesebbé hétköznapjait egy jól berendezett otthon?

Lakásfelújítás eladás előtt
2022.02.09. szerda
643 megtekintés
643

Életünk nagy részét az otthonunkban töltjük, nem mindegy, hogy milyen a berendezés, mennyire szolgálják a bútorok a kényelmünket. Most azt nézzük meg, hogy miként teszi kényelmesebbé a hétköznapjainkat, ha jól berendezett lakásba térünk haza munka után.

Legyen praktikus és kényelmes a nappalink!

A lakás lelke a nappali, pláne, ha van benne egy kényelmes kanapé! A nagy beszélgetések, társasozások helyszínei lehetnek például a komfortos sarokgarnitúrák. Összeülhetünk a családdal megnézni egy jó filmet, átbeszélni a nap történéseit. A nappalit érdemes testre szabni, ha szeretünk tévézni, kerülhet a monitor vagy a tévé a központba. Ha a társasjátékok dominálnak a családban, kerítsünk egy szép nagy dohányzóasztalt, amin elfér a tábla, a kártyák, bábuk.

Ha a nappalit egybenyitjuk a konyhával (amerikai konyha), akkor a főzéssel, sütéssel elfoglalt családtag sem szorul ki a beszélgetésből. És még az étkezőasztal is bekerülhet a nappaliba. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a teret! Érdemes időről-időre átgondolni a lakás egyes helyiségeinek funkcióját, célszerű mindig az adott élethelyzetnek megfelelő életteret kialakítanunk.

Gondolkozzunk praktikusan!

Egy jól berendezett otthon a tervezésnél kezdődik. Mérjünk, beszélgessünk, tervezzünk! Gondoljuk végig lépésről-lépésre, hogy szoktunk élni, milyen napi rutinjaink vannak? Azt is nézzük meg, hogy a lakás, ház, amiben élünk, milyen adottságokkal rendelkezik! Mekkorák a szobák, milyen az elrendezés, hogyan oszlanak meg a funkciók? Végeredményben akkor lesz kellemes az otthonunk, ha az alapszerkezettel tisztában vagyunk. Az esztétikumot érdemes a praktikusan végiggondolt terv alapján tovább gondolni. Így végül nem csak szép, de valóban kényelmes, jól használható otthonunk lesz.

praktikus sarokgarnitúra

Találjuk meg mindennek a helyét!

Fontos, hogy a lakásban mindennek legyen meg a maga helye. Ez első blikkre egyértelműnek tűnhet, de sajnos gyakran belefuthatunk abba, hogy csak úgy hányódnak a holmik szobáról szobára. Pláne, ha gyerekek is laknak a házunkban. Próbáljunk meg olyan tárolókat kialakítani, ami a saját holmink mennyiségére, jellegére van szabva. Épp ezért ne az legyen a stratégiánk, hogy veszünk egy tárolórendszert és mindent belepakolunk. Először vegyük szemügyre az elpakolandó holmikat és utána találjunk hozzá tárolót.

Gondoljunk az idényholmikra is. Például a téli holmiknak legyen olyan tárolója, ahová az év többi részében el tudjuk pakolni. Ha sportolunk, túrázunk, alakítsunk ki a szükséges eszközöknek praktikus polcokat, akasztókat. Mérd fel, hogy a helyiségen belül hol helyezhető el tároló! Vizsgáld meg, hogy melyik falra mekkora polc, szekrény férne el, nézz körül alaposan, kitűnő tárolóhelyként funkcionálhat a lépcső alatt kiaknázatlan terület, az ablak alá vagy az ajtó fölé fúrható polc. (Fúrás előtt ellenőrizd a fal minőségét és azt, hogy hol futnak a vezetékek a falban, így néhány kellemetlen meglepetést is megspórolhatsz magadnak!)

A konyhában is legyen minden kéznél!

Egy jól kialakított konyha aranyat ér. Itt is fontos, hogy először szemrevételezzük, milyen tárgyakat, edényeket szeretnénk elpakolni. A gyakran használt eszközök, fűszerek legyenek kéznél, a mosogatógépet úgy szereljük be, hogy lehetőleg egy időben ki lehessen nyitni a gép ajtaját és a szemetest, illetve odaférjünk a mosogatóhoz is. Ha szeretünk egyszerre többen ténykedni a konyhában, érdemes szélesebb, nagyobb konyhapultot kialakítani. Ha nem vagyunk nagy főzőzsenik, inkább rendeljük a kaját, vagy étterembe szeretünk járni, akkor nem kell hatalmas konyhát kialakítani. Az amerikai konyhás megoldás pedig azoknak a legjobb, akik úgy szeretnek főzni, sütni, hogy közben beszélgetnek, gyereket nevelnek.

Ha kicsi a konyhánk, akkor érdemes L alakban kialakítani a munkaháromszöget, vagyis a hűtő, mosogató, főzőlap geometriáját. Így egybefüggő felület áll rendelkezésünkre az előkészítés, feldolgozás, főzés során. Válasszunk fehér vagy halványzöld, halványszürke konyhabútort ezeknél a pici konyháknál, így a helyiség térhatása kedvezőbb lesz. A tárolás szempontjából elhelyezhetünk síneket a munkalap és a felső szekrény közötti területre, ahol jó néhány tárgy helyet kaphat.

kis konyha

Rendszerezzük az apró tárgyakat, vezetékeket!

A mütyürök amilyen kicsik, akkora káoszt tudnak okozni az otthonunkban. Keríts mutatós dobozokat és helyezd ezeket a picúr tárgyakat egy rendszerező segítségével a doboz belsejébe! Rendelj méretre készített egyedi tervezésű dobozokat a rendszerezéshez! A különböző vezetékek, hosszabbítók, kábelek is elképesztő zűrzavart tudnak okozni, főleg ha egy kis helyiségben szabadulnak el! Tervezd meg, hogy milyen eszközökhöz kell elektromos áram, a konnektorhoz képest hol helyezkednek el, vásárolj kábelrendezőt, így kordában tudod tartani a vezetékeket, töltőket stb.

rendszerezett szekrény

Az otthoni workstation kialakítása

2020 óta egyre többen dolgoznak otthonról, vagyis home office-ban. Ha csak pár napról van szó, el tudsz dolgozni egy ideiglenesen irodának kikiáltott helyiségben (ez lehet a konyha, a nappali vagy a háló). Azonban ha hosszú távon otthonról végzed a munkát, ha megteheted, alakíts ki egy kis irodahelyiséget, ami valamilyen módon elkülönül a családi élettértől. Ebben a helyiségben jó eséllyel központi helyen lesz a számítógéped, laptopod, a közelében helyezd el a nyomtatót.

A home office-ban is alakítsuk ki az iratok kordában tartásához szükséges rendszert, és az első adandó alkalommal szabaduljunk meg a felesleges tárgyaktól, papíroktól! A rendszer kialakítása igazi flow-élmény lehet, a rend megtartása viszont egy monoton folyamat. Van, akinek nehezére esik megszabadulni a feleslegessé vált holmitól, van, akinek két nappal az “új rend” kialakulása után káosz alakul ki az asztalán. Ha elakadnánk a rendszerezésben, vagy mindig ugyanabba a hibába esünk, felkérhetünk egy rendszerezési tanácsadót, hogy segítsen a számunkra megfelelő struktúra kialakításában.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58213 megtekintés
58213
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21556 megtekintés
21556
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17925 megtekintés
17925
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9806 megtekintés
9806
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9613 megtekintés
9613
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9548 megtekintés
9548
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal