A legújabb trend a készház építés - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

A legújabb trend a készház építés

A legújabb trend a készház építés
2020.06.29. hétfő
627 megtekintés
627

Szerencsére ma már egyre többen vágnak bele a készházak építésébe, ami leginkább annak köszönhető, hogy összehasonlítva a hagyományos téglaépítésű házakkal számos előnyt tapasztalhatunk. Ezek egy része már az építkezés során is jól kirajzolódhat, míg más pozitív jellemzői a kulcsrakész ház átvételét követően észlelhetők igazán. Emiatt ma már kijelenthető, hogy az építőiparban a legújabb trend a készház építés lett, az alábbiakból pedig az is kiderülhet miért.

Mi az a készház?

A készház külső valamint a belső válaszfalai és a tetőelemek is egy darabban készülnek el egy gyárban. Általában külső-belső hőszigeteléssel, beszerelt nyílászárókkal, villanyszerelésre és gépészeti munkákra előkészítve.

Maga az összeszerelés hasonlít a régimódi paneles építkezésre: az elemeket speciális járművel a helyszínre szállítják, daruval a helyükre emelik. Annyiban viszont különbözik a paneltől, hogy a készháznak nincsenek méret- és formakötöttségei. Készház nem csak favázzal készülhet. Rendelhető habbetonból, fémből és már keretbe foglalt téglaelemekből is.

Készház, vagy hagyományos tégla ház?

A készházak a hagyományos, falazott családi házakkal teljesen egyenrangúak, falvastagságuk 20-55 cm között változhat a megrendelő igényei szerint. A különbség gyakorlatilag annyira észrevehetetlen, hogy egy laikus szemlélő először észre sem veszi, hogy nem téglaépületben van.

Gyakori tévhit, hogy a készház kevésbé stabil, mint a hagyományos, téglából készült verziók. Ezt cáfolandó a hazainál zordabb időjárású országokban is évtizedekig őrzik állagukat a készházak. Azt viszont mindenképp érdemes tudni kell, hogy az európai készházaknak nem sok köze van az Észak-Amerikában elterjedt könnyűszerkezetes technológiához.

Készházak élettartama

A készházak fal- és tetőszerkezetére általánosan 30 év garanciát adnak, a beépített anyagokra pedig az egyes gyártók által adott időtartam vonatkozik, ez a nyílászáróknál rendszerint 5-7 éves időintervallumot jelent. A belső kialakításakor minden olyan anyag, esztétikai és belsőépítészeti elképzelés megvalósítható, ami a falazott kivitelű épületben.

A készházak falai jól terhelhetők kiválóan rögzíthetők. A belső tér kialakításánál alkalmazott gipszkarton vagy gipszrost lemezek ráadásul a téglafallal szemben számos praktikus, a komfortérzetet javító tulajdonsággal bírnak.

Sokakban felmerülhet, hogy lakberendezés során esetleg problémát jelenthet a gipszkarton, vagy rost lemez összetétele. A modern technológiának hála azonban minden gond nélkül szerelhetünk fel akár nehezebb dekorációs tárgyakat is, mint a hagyományos téglafalak esetében.

Készházak előnyei

A készházak építése egyes országokban annyira elterjedt, hogy a felmérések szerint már több készház épül, mint amennyit a hagyományos és egyéb technológiával építenek. Ennek oka, hogy a készház előnyei minden téren megtapasztalhatók, de az alábbiakban összegyűjtöttük őket, pontokba szedve:

Gyors kivitelezés

A készházak előre legyártott elemei a helyszínen szinte csak szerelési munkát jelentenek, ezáltal nagymértékben gyorsítható segítségükkel az építési munka is. Emiatt pedig a munkadíj is kevesebb, mint egy hagyományos építés során.

Energia hatékony fal, tető és födémszerkezet

Egy modern készház 30 cm-es falvastagság esetén összehasonlítva egy modern téglafallal több mint 200%-kal jobban szigetel, ezáltal kisebb a hőveszteség is.

Időjárástól független építés

Mivel előre készített, magas minőségi követelményeknek megfelelő, műszárított alapanyagokból gyártják a ház paneljeit, amik a helyszínen kerülnek összeszerelésre pár nap alatt. Ennek köszönhetően az összeállításuk, építésük nem függ annyira az időjárási körülményektől.

Nagyobb hasznos terület

Egy készház akár 10%-kal nagyobb belső teret is adhat a tulajdonosának, mint egy téglaház. Ennek oka, hogy azonos szigetelési érték kialakítása esetén a készházak falvastagsága sokkal kisebb, mint egy hagyományos téglaépítésű társáé.

Anti-allergén kialakítás

A készházakban nincsenek allergén anyagok, a gipsz melyet falburkolásra használnak természetes anyag. A falakban lévő kőzetgyapot és üveggyapot pedig nem juthat be a lakótérbe. Emellett a készház konstrukciók száraz technológiával épülnek, ezért nem maradhat víz a falakban, mely a későbbiekben penészesedést okozhatna.

Környezetbarát

A hagyományos építkezés során rengeteg sitt és egyéb hulladék keletkezik, a készházak esetében azonban jóval kevesebb a hulladék és a kárba veszett anyag, építési törmelék pedig egyáltalán nincs is.

Kártevők elleni védelem

A készházak falpaneljei szárított, hossztoldott, felületkezelt faanyagból készülnek. A speciális gomba- és rovar elleni anyagokkal, állagerősítő anyagokkal kezelt fa a rágcsálók számára pedig kifejezetten taszító lehet, így nem kell félnünk a kártevők otthonunkba költözésétől sem.

Összegezve:

A készházak tehát érthető módon egyre inkább népszerűbbek lesznek hazánkban is, ami nem meglepő, köszönhetően a számos előnynek, amit fentebb is részleteztünk. Ezért ha valaki eddig ódzkodott volna egy ilyen jellegű beruházástól, azt remélhetőleg már sikerült meggyőzni az ellenkezőjéről. Ha szeretnél még olvasni a készházakról, akkor itt találsz még több cikket: keszhaz-epites.hu

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58213 megtekintés
58213
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21556 megtekintés
21556
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17925 megtekintés
17925
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9806 megtekintés
9806
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9613 megtekintés
9613
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9548 megtekintés
9548
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal