Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg

Liszkay borkúria
2021.04.04. vasárnap
9635 megtekintés
9635

Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.

Ki az a Liszkay Mihály?

Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot. Először Hollandiában telepedett le, ahol 24 évesen megnyitotta az első éttermét. 1975-ben Kanadába költözött ahol egy hatalmas birtokot igazgatott a Sziklás-hegységben.

Hallás után megtanult zongorázni. Előbb kiskocsmákban, aztán egyre nagyobbakban, majd egyre jobb éttermekben játszott New Yorktól, Párizsig. 1990-ben már a 150 üzletből álló Earls étteremláncnál dolgozott, aminek több ezer alkalmazottja volt. Végül a rendszerváltás után hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken.

A Liszkay borkúria

A birtokra egy vadászat alkalmával talált rá véletlenül a 2000-s évek legelején. Akkoriban egy teljesen kiégett, felhagyott szőlőföld, és az elhanyagolt ültetvény közepén egy romos 350 éves pince volt csak.

Mihály eredetileg csak egy nyaralót szeretett volna építeni ott, de végül jelentősen túlszárnyalta a tervet és megalkotta a Balaton-felvidék és Magyarország egyik legértékesebb borászatát és szőlészetét, melyért 2017-ben a kisbirtok kategóriában megkapta a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat is.

Monoszló község Veszprém megyében, a Balatonfüredi járásban a Balatontól 6 kilométerre északra található apró település. A település első írásos említése 1252-ből való és az Árpád-korban földvárral is rendelkezett, amelyet a borbirtokról is jól látható Hegyestűn építettek fel.

A monoszlói Pangyér-dűlő az ország egyik legértékesebb szőlőterülete. A borkúria a francia Chateau borászatok alapján épült. A 10 hektáros eredetileg fehér szőlőültetvényt újra telepítették, amely az első szőlőtermést 2004-ben adta és a tulajdonos azóta is kiváló minőségű, világhírű, díjnyertes vörösborokat állít elő.

Mennyi az annyi?

Az 5 millió helyett már 5,5 millió eurót kér a birtokért Liszkay Mihály, ami a jelenlegi magasabb árfolyamnak köszönhetően már cirka 2 milliárd forintnak felel meg. Ezért a vevő kap egy 1615 négyzetméteres alapterületű felújított, 3 szintes főépületet melyben 9 különlegesen berendezett szoba és 12 fürdőszoba található.

Liszkay borkúria kívülrőlLiszkay borkúria kívülrőlLiszkay borkúria kívülrőlLiszkay borkúria kívülről

A középső szinten van még egy elegáns, nagy teraszos étterem és konyha, valamint tágas, otthonos fogadótér hatalmas kandallóval, egy iroda és 25 fő befogadására alkalmas tárgyalóterem.

Liszkay borkúria fogadótérLiszkay borkúria konyhaLiszkay borkúria étkezőLiszkay borkúria étkezőLiszkay borkúria bárpultLiszkay borkúria fogadótér

A legalsó szinten Wellness részleget alakítottak ki, ami hangulatos belső medencéből és a hozzá tartozó 15 négyzetméteres szaunából és egy 3 négyzetméteres hideg merülő medencéből áll.

A kültéri hatalmas medencéből is gyönyörű kilátás nyílik a birtokra és a környező tájra. A birtok körül még egy nagy vadászterület is van. Kifejezetten alkalmas turisztikai célokra, de akár modern családi birtoknak is ideális.

Liszkay borkúria kinti medenceLiszkay borkúria kinti medenceLiszkay borkúria kinti medenceLiszkay borkúria kinti medence

Az ár kétségtelenül nagyon magas viszont ez egy unikum. A borászat, az előállított bor és maga a borbirtok is szerzett már nevet magának, ami komoly érték. Az ár tartalmazza a teljes berendezést a bor előállításához szükséges gépészetet és a borkészletet is.

Liszkay borkúria szobaLiszkay borkúria fürdőLiszkay borkúria folyosó

Az eladás oka

Liszkay Mihály, a Borkúria tulajdonosa még 2019-ben nyilatkozott a CsodalatosBalaton.hu portálnak az eladás okairól.

„A kúria eladása mögött nincs semmi misztikum, semmi, ami sürgőssé tenné annak értékesítését. A kúria változatlanul működik tovább, a vezetés nagy erőbedobással, programtervekkel készül a nyárra. Sőt, ez évre és 2020-ra is már több rendezvényfoglalás van, illetve sok fiatal pár esküvőjén is dolgozunk.”

„Egy ideje már foglalkoztat a gondolat, hogy élveznem kellene a rám váró, megérdemelt pihenést, s a kúriának pedig egy lelkes, fiatal tulajdonost találjak.”

Ráadásnak még egy videó a borkúriáról

A hirdetés itt érhető el.

Rengeteg izgalmas ingatlan

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl Travolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Persze nem csak külföldön vannak szuper ingatlanok. Itt van például ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a top 10 milliárdosoknak eladó ingatlan Magyarországon.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Egyik legnépszerűbb oldal a megveszLAK-on az eladó budapesti lakásokat listázó oldal. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58255 megtekintés
58255
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21649 megtekintés
21649
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
18288 megtekintés
18288
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9953 megtekintés
9953
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya
2021.05.25. kedd
9747 megtekintés
9747
A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9723 megtekintés
9723
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal