Az Orosz-Ukrán háborúra azonnal reagált a magyar ingatlanpiac - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Az Orosz-Ukrán háborúra azonnal reagált a magyar ingatlanpiac

Az Orosz-Ukrán háborúra azonnal reagált a magyar ingatlanpiac
2022.02.24. csütörtök
2690 megtekintés
2690

Az eredetileg 10 naposra tervezett Orosz és Belarusz hadgyakorlat ma hajnali 4 órakor háborúba torkollt, amikor is az Orosz és Belarusz hadsereg támadást indított Ukrajna ellen. A hajnali támadás hírére a világ tőzsdéi óriási esésnek indultak, a gázárak elszabadultak és a magyarországi ingatlanpiacon azonnali visszaesés tapasztalható az ingatlanok iránti érdeklődésben.

Ingatlan keresési kedv csökkenése (google trends adatok)

Ahogy világszerte, úgy Magyarországon is a Google keresője a legnépszerűbb (a részesedése 93%). Az ingatlant keresők jelentős része érkezik a hirdetési portálokra a keresőből. Az ingatlan témakörre szűkítve a statisztikát, azonnal látszik az Orosz-Ukrán háború hatása.

ingatlan témakör google trends statisztikája 2022 február 23-24

Február 23-án napközben 40 napközben 40-50%-os volt az érdeklődés az ingatlan témakörben. Késő este és éjszaka már nagy ingadozások voltak tapasztalhatók, aztán 24-én hajnal óta délig már csak 25%-körül mozgott az ingatlan témakörben keresők aránya, vagyis durván 20-25%-al csökkent az érdeklődés az ingatlan témakör iránt.

Látogatottság visszaesése a megveszLAK.hu ingatlan hirdetési oldalon

A megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálon hajnalig hasonlóan alakultak a látogatottsági adatok, mint az előző napon, aztán ahogy egyre több hír érkezett az Ukrán-Orosz háború kitöréséről, 7 óra óta minden órában átlagosan 22-24%-al csökkent az ingatlant keresők száma.

megveszLAK látogatottsági statisztika 2022 február 23-24

Bizonytalanság az ingatlanosoknál és az ingatlant keresőknél is

Magyarország egyik legnagyobb ingatlanos facebook csoportjában a Kalmár Kantinban, aminek több ezer ingatlanos szakember a tagja, többen számoltak be konkrét esetekről, amik összefüggésben állnak az Orosz-Ukrán válsággal.

Több ingatlanos szakember is jelezte, hogy ma drasztikusan visszaestek a telefonos érdeklődések. Több olyan eset is volt, amikor az ügyfelek halasztást kértek. Látszik, hogy nagyon sokan inkább a kivárást választották.

Ingatlan keresési kedv hasonlóan alakult 2020-ban a korlátozások árnyékában

A 2020 tavaszán életbe léptetett kijárási korlátozás és a bizonytalanság a március és április hónapokra alaposan rányomta a bélyegét.

ingatlanok iránti érdeklődés 2020 első 10 hónapjában

Ebben az időszakban beállt a földbe az ingatlanok iránti kereslet, ami csak május közepére állt helyre. Július hónapban ehhez képest csúcsra ugrott az ingatlan keresők száma, aminek többek közt az is lehetett az oka, hogy a korlátozások miatt elmaradt ingatlan vásárlásokat sokan szerették volna pótolni mielőbb. Júliustól az év végéig a szokásos folyamatos csökkenés látszott a trendben, ami minden évben így szokott történni.

Konklúzió

2020-ban a kijárási korlátozás és a bizonytalanság a március és április hónapokra alaposan rányomta a bélyegét. Hasonló hatása van a szomszédban kialakult háborús helyzetnek is.

Valószínűleg, ha rendeződik a válság (reméljük mielőbb), az élet is visszatér a normál kerékvágásba és az ingatlanpiac is tovább folytatja a szárnyalását, amit az utóbbi egy évben tapasztalhattak az ingatlant eladni szándékozók és a keresők.



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58204 megtekintés
58204
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21532 megtekintés
21532
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17822 megtekintés
17822
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9746 megtekintés
9746
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9589 megtekintés
9589
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9532 megtekintés
9532
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal