Alaprajz készítés egyszerűen, gyorsan - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Alaprajz készítés egyszerűen, gyorsan

alaprajz tervező
2020.10.04. vasárnap
47049 megtekintés
47049

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el az érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok ingatlan keresőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. 2020 októberétől már a megveszLAK-on is készíthetsz alaprajzot. Lássuk, hogyan kell pár perc alatt elkészíteni egy alaprajzot.

Miért szánd rá az időt az alaprajz elkészítésre

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el a potenciális érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok érdeklődőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak, hány szoba van. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. Ezzel magadnak is időt tudsz megspórolni. Ráadásul a megveszLAK-on még szűrni is lehet az alaprajzos hirdetésekre. Az alaprajz lakás eladásnál és kiadásnál is segíti az értékesítést.

A kezelő felület

A kezelő felület ismerős lehet a Sweet Home 3D-ből. Ez nem véletlen, mivel a Sweet Home megoldása lett bele integrálva az oldalba, ami személyre lett szabva az ingatlan hirdetésekhez szükséges alaprajz rajzolásának megfelelően.

A rajzoló felület meg lett növelve és a 3D nézet el lett tüntetve és kapott a gombsor egy plusz gombot, amivel fehér háttérrel le lehet menteni a saját számítógépre az elkészült alaprajzot. Nézzük a főbb részeit az alaprajz rajzolónak.

Falak rajzolása

A kéz melletti ikont kell kiválasztani ahhoz, hogy falakat tudj rajzolni. A falak rajzolása egy egér kattintással indul és a következő kattintásig tart. Ha itt szeretnéd befejezni a falak rajzolását, akkor duplán kell kattints az egérrel vagy meg kell nyomd az ESC billentyűt.

falak rajzolása

Ha egymáshoz kapcsolódó falakat akarsz megrajzolni, akkor csak egyesével végig kell kattintani a rajzoláshoz és csak a befejezésnél duplán kattintani. Rajzolás közben a program hosszúság és szög információkkal segít.

falak rajzolása

Helységek rajzolása, színezése

A helységeket akkor kell berajzolni, ha különböző színekkel akarod jelölni a különböző helységeket. A helység rajzoló eszköz a fal rajzoló jobb oldalán helyezkedik el.

helység rajzolás

A különböző színűre tervezett helységeket külön kell berajzolni. A helység berajzolás végén ESC billentyűt kell nyomni. Ha valahol nem illeszkedik pontosan a falakhoz a rajzolt helység, ott lehet módosítani utólag.

helység rajzolás

A helység (és a falak, vagy bármi) módosításához át kell váltani elsőként a kijelölő eszközre, ami a kéztől balra található.

helység színezés

A helység színezéséhez duplán kell kattintani a helység területén az egérrel. Ekkor felnyílik a szín választó. A színt az egérrel kell kiválasztani. A kiválasztás után pedig ENTER-t kell nyomni a szín érvényesüléséhez. A Sweet Home fejlesztőitől kapott információk szerint, már dolgoznak azon, hogy online is elérhetőek legyenek a padló textúrák.

helység színezés

Alaprajz feliratozása

Az alaprajzra a helységek területét automatikusan beírja a program. Ezen kívül érdemes beírni a helységekbe a nevét (pl. nappali, hálószoba, stb.). Ezen kívül még más fontos infókat is rá lehet írni, de nem érdemes túlzásba vinni, mert a túl zsúfolt alaprajz nem a legjobb. A feliratozáshoz a felirat eszközt kell kiválasztani.

feliratozás eszköz

Utána a felirat kiválasztott helyén kell kattintani az egérrel és megnyílik egy külön ablakban a felirat szerkesztő. Ha kész a felirat, akkor csak az OK gombra kell kattintani és beillesztődik a helyére a rajzon.

felirat szerkesztő

A felirat helye utólag módosítható. A kijelölő eszközzel meg kell fogni és arrébb vinni, illetve ezzel forgatni is lehet. A szöveg nem módosítható, így ha nem jót írtál, akkor ki kell jelölni és a DEL billentyűvel lehet törölni (bármit lehet így törölni a rajzról) és újra meg kell írd.

Berendezési tárgyak, ajtók, ablakok elhelyezése

Az alaprajzon mindenképp el kell helyezni az ajtókat és az ablakokat, ezen kívül célszerű még a beépített tárgyakat is megjeleníteni, mint pl. a kád, zuhanyzó, stb. A berendezési tárgyak a bal oldalon találhatóak és az egérrel lehet behúzni őket a kijelölő eszköz segítségével.

Sokan kérdezték, hogy hogyan lehet megváltoztatni az ajtók és ablakok nyitásirányát (balos-jobbos). Nagyon egyszerű a művelet. Az ajtót, vagy ablakot ki kell jelölni az egérrel és utána az alábbi képen bekeretezett ikonokkal lehet vízszintesen és függőlegesen tükrözni az ajtót, vagy ablakot.

ajtók és ablakok nyitásirány változtatás

Érdemes lehet még belerakni bútorokat is az alaprajzba, így az érdeklődők még könnyebben bele tudják képzelni magukat a környezetbe. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túlzsúfolt a rajz.

berendezési tárgyak

Alaprajz mentése

Ha elkészültél az alaprajzzal, akkor nincs más hátra, mint elmenteni a saját gépedre (és feltölteni az ingatlan hirdetésedhez). Ehhez a gombsor végén található mentés/letöltés gombra kell kattintani.

alaprajz mentése

Ekkor az alaprajz háttere átvált fehérre és letöltődik a böngészőből a saját gépedre az alaprajz. Ha elnavigálsz az oldalról, akkor újra kell kezdeni a rajzolást, mert a rendszer önmagától semmit nem ment el.

 

Frissítés:

Alaprajz tervező új funkciói

2022 március végén rengeteg új funkció vált elérhetővé az alaprajz tervezőben. A kiválasztott elem(eken) duplán kattintva, vagy a jobb egérgombbal kattintva megnyíló ablakokban lehet változtatni az elemek tulajdonságain, mint pl. a fal vastagsága, padló textúrája, szöveg betűtípusa, stb.

A funkció használatának lépései:

  1. Egérrel a kijelölő nyil ikonra kell kattintani
  2. Az egérrel a módosítandó eleme(ke)t ki kell választani (a SHIFT) billentyű nyomvatartásával egyszerre több elem is kiválasztható)
  3. Jobb egérgombbal kattintás után feljön a menü.
  4. A menüből ki kell választani, hogy mit szeretnénk csinálni (pl. falak módosítása)
  5. A megnyíló ablakban a kívánt módosítások elvégzése (pl. fal vastagság és szín, vagy mintázat beállítása)
  6. Módosítás leokézása

Az alaprajz készítő program itt található.

Frissítés:

Alaprajz módosítási lehetőség

2022 június 9-étől az alaprajzot már nem csak képként letölteni tudod, hanem utólag tudod módosítani is. A rendszer az alaprajzok változtatásait automatikusan menti másodpercenként, így semmi sem fog elveszni. Ha letöltötted az alaprajzot, de módosítanod kellene rajta, akkor már mi sem egyszerűbb, mint kiválasztani az alaprajzaid közül és folytatni a szerkesztést.

Az alaprajzokat akárhányszor módosíthatod és letöltheted képként, amíg nem kattintasz a törlés gombra. A funkciókról készítettem egy újabb videót, hogy még könnyebb legyen.

Frissítés 1:

Alaprajz készítés tableten és mobilon is

2022 augusztus 13-ától az alaprajzot már nem csak asztali gépen tudod elkészíteni, hanem akár tableten és mobilon is. Ha például az ingatlan felvételekor viszel magaddal egy tabletet, akkor gyorsan fel tudod skiccelni az alaprajzot már a helyszínen a tableteddel és később asztali gépen pedig be tudod fejezni és le tudod tölteni képként, hogy a hirdetésben tudd használni.



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58213 megtekintés
58213
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21556 megtekintés
21556
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17925 megtekintés
17925
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9807 megtekintés
9807
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9613 megtekintés
9613
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9549 megtekintés
9549
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal