Alaprajz készítés egyszerűen, gyorsan - megveszLAK.hu

Alaprajz készítés egyszerűen, gyorsan

Ház, vagy lakás?
2020.10.04. vasárnap
13308 megtekintés
13308

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el az érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok ingatlan keresőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. 2020 októberétől már a megveszLAK-on is készíthetsz alaprajzot. Lássuk, hogyan kell pár perc alatt elkészíteni egy alaprajzot.

Miért szánd rá az időt az alaprajz elkészítésre

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el a potenciális érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok érdeklődőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak, hány szoba van. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. Ezzel magadnak is időt tudsz megspórolni. Ráadásul a megveszlakon még szűrni is lehet az alaprajzos hirdetésekre.Lakás eladásnál és kiadásnál is segíti az értékesítést az alaprajz.

A kezelő felület

A kezelő felület ismerős lehet a Sweet Home 3D-ből. Ez nem véletlen, mivel a Sweet Home megoldása lett bele integrálva az oldalba, ami személyre lett szabva az ingatlan hirdetésekhez szükséges alaprajz rajzolásának megfelelően.

A rajzoló felület meg lett növelve és a 3D nézet el lett tüntetve és kapott a gombsor egy plusz gombot, amivel fehér háttérrel le lehet menteni a saját számítógépre az elkészült alaprajzot. Nézzük a főbb részeit az alaprajz rajzolónak.

Falak rajzolása

A kéz melletti ikont kell kiválasztani ahhoz, hogy falakat tudj rajzolni. A falak rajzolása egy egér kattintással indul és a következő kattintásig tart. Ha itt szeretnéd befejezni a falak rajzolását, akkor duplán kell kattints az egérrel vagy meg kell nyomd az ESC billentyűt.

falak rajzolása

Ha egymáshoz kapcsolódó falakat akarsz megrajzolni, akkor csak egyesével végig kell kattintani a rajzoláshoz és csak a befejezésnél duplán kattintani. Rajzolás közben a program hosszúság és szög információkkal segít.

falak rajzolása

Helységek rajzolása, színezése

A helységeket akkor kell berajzolni, ha különböző színekkel akarod jelölni a különböző helységeket. A helység rajzoló eszköz a fal rajzoló jobb oldalán helyezkedik el.

helység rajzolás

A különböző színűre tervezett helységeket külön kell berajzolni. A helység berajzolás végén ESC billentyűt kell nyomni. Ha valahol nem illeszkedik pontosan a falakhoz a rajzolt helység, ott lehet módosítani utólag.

helység rajzolás

A helység (és a falak, vagy bármi) módosításához át kell váltani elsőként a kijelölő eszközre, ami a kéztől balra található.

helység színezés

A helység színezéséhez duplán kell kattintani a helység területén az egérrel. Ekkor felnyílik a szín választó. A színt az egérrel kell kiválasztani. A kiválasztás után pedig ENTER-t kell nyomni a szín érvényesüléséhez. A Sweet Home fejlesztőitől kapott információk szerint, már dolgoznak azon, hogy online is elérhetőek legyenek a padló textúrák.

helység színezés

Alaprajz feliratozása

Az alaprajzra a helységek területét automatikusan beírja a program. Ezen kívül érdemes beírni a helységekbe a nevét (pl. nappali, hálószoba, stb.). Ezen kívül még más fontos infókat is rá lehet írni, de nem érdemes túlzásba vinni, mert a túl zsúfolt alaprajz nem a legjobb. A feliratozáshoz a felirat eszközt kell kiválasztani.

feliratozás eszköz

Utána a felirat kiválasztott helyén kell kattintani az egérrel és megnyílik egy külön ablakban a felirat szerkesztő. Ha kész a felirat, akkor csak az OK gombra kell kattintani és beillesztődik a helyére a rajzon.

felirat szerkesztő

A felirat helye utólag módosítható. A kijelölő eszközzel meg kell fogni és arrébb vinni, illetve ezzel forgatni is lehet. A szöveg nem módosítható, így ha nem jót írtál, akkor ki kell jelölni és a DEL billentyűvel lehet törölni (bármit lehet így törölni a rajzról) és újra meg kell írd.

Berendezési tárgyak, ajtók, ablakok elhelyezése

Az alaprajzon mindenképp el kell helyezni az ajtókat és az ablakokat, ezen kívül célszerű még a beépített tárgyakat is megjeleníteni, mint pl. a kád, zuhanyzó, stb. A berendezési tárgyak a bal oldalon találhatóak és az egérrel lehet behúzni őket a kijelölő eszköz segítségével.

berendezési tárgyak

Érdemes lehet még belerakni bútorokat is az alaprajzba, így az érdeklődők még könnyebben bele tudják képzelni magukat a környezetbe. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túlzsúfolt a rajz.

Alaprajz mentése

Ha elkészültél az alaprajzzal, akkor nincs más hátra, mint elmenteni a saját gépedre (és feltölteni az ingatlan hirdetésedhez). Ehhez a gombsor végén található mentés/letöltés gombra kell kattintani.

alaprajz mentése

Ekkor az alaprajz háttere átvált fehérre és letöltődik a böngészőből a saját gépedre az alaprajz. Ha elnavigálsz az oldalról, akkor újra kell kezdeni a rajzolást, mert a rendszer önmagától semmit nem ment el. Az alaprajz készítésről egy videót is készítettem:

Az alaprajz készítő program itt található.Legnézettebb blogcikkek:

Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
11538 megtekintés
11538
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
4286 megtekintés
4286
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
4271 megtekintés
4271
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Laknál ebben a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastélyban?
2020.10.18. vasárnap
2693 megtekintés
2693
Egy újabb különleges ingatlan, amit most potom 390 millióért bárki megvehet. A vadászkastélyt 1777 és 1779 között építtette Esterházy Miklós herceg Tamásiban. Jelenlegi tulajdonosai az 1980-1990 években, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve vissza adták régi pompáját, arculatát. Nézd meg most belülről is, hogy milyen szép helyen töltötték az urak az idejüket akkoriban.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
2073 megtekintés
2073
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Nézd meg milyen ultramodern villát vett Vajna Tímea 2,5 milliárdért
2021.06.23. szerda
1922 megtekintés
1922
A 2019-ben elhunyt Andy Vajna özvegye Vajna Tímea tavaly októberben 850 millióért vásárolt egy szép ingatlant Buda legelőkelőbb részén. Úgy látszik Tímea vonzódik a modern, eldugott házakhoz, mert pár napja vett magának egy új villát, ezúttal Beverly Hills-ben és ezúttal 8,9 millió dollárért.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal
Az oldal töltődik...