Budapest után indultak Győr lakásárai? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Budapest után indultak Győr lakásárai?

Budapest után indultak Győr lakásárai?
2020.02.16. vasárnap
647 megtekintés
647

A budapesti ingatlanárak 2018-ban még meredekebb emelkedésnek indultak így a megyeszékhelyek népszerűsége is újból emelkedni kezdett. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb település Győr.

Győr infrastruktúrája és fejlődése

Győr népszerűségét a város és a dinamikusan fejlődő ipara növeli. A Győr-Moson-Sopron megye székhelyéhez köthető rengeteg városfejlesztési és ipari fejlesztési beruházás, mint pl. az Audi 41 milliárdos fejlesztése, a Széchenyi István Egyetem multifunkcionális épülete és a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központja, a Borkai Zsolt polgármester által kiemelt beruházásnak nevezett strandfejlesztés, a csapadékvíz-elvezetési program 3 milliárd forintból, az úthálózat fejlesztése, a vásárcsarnok felújítása. Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as címre, ennek kapcsán is fontos a kulturális infrastruktúra fejlesztése.

Milyen a lakás kínálat Győrben?

Lássuk milyen lakásokat lehet kapni Győrben és milyeneket Budapesten. A jobb átláthatőság és igények alapján méretsávokra bontva hasonlítjuk most össze a két város lakás kínálatát.

Lakások 40-50m2 között

Az egyik legnépszerűbb, a 40-50m2 közötti méretsávban Győrben már 17-28 millió közötti áron is vehetsz lakást. Budapesten is kifoghatsz már lakást 17 millióért, de a jellemzőbb ársáv a 20-50 millió közötti ár. A jó állapotú és minőségű, akár új építésű lakások ára között nagyobb a különbség Budapest javára. Győrben a legdrágább lakás 29 millió forint jelen pillanatban a megveszLAK adatbázisában, míg Budapesten ugyanez 99 millió. Budapesten a lakás kínálat 8%-a 50 millió feletti áron vehető meg ekkora méretben.

Lakások 50-70m2 között

Nézzük mi kapható az 50-70m2 közötti méret tartományban. Győrben ilyen méretű lakást 18 milliótól tudsz megszerezni. A legdrágább lakás 55 millióba kerül. A kínálat fele esik be 20-35 millió forint közé, így ezt tekinthetjük a jellemző árnak. Budapesten lehet kapni már 11 milliótól is ekkora lakást, de jellemzőbb ár a 25-45 millió közötti.

Lakások 70m2 felett

Ha még ennél is nagyobb lakásra lenne szükséged, akkor több száz lakásból választhatsz Győrben és több, mint 5000-ből Budapesten. Győrben az induló ár 24 millió és 144 millió a kínálat csúcsa. Budapesten az egy-két kósza darabon kívül 28 milliónál kezdődik a kínálat és a határ a csillagos ég 800 milliós, 320m2-es álomlakás.

Na és a ház kínálat Győrben és Budapesten?

Itt már nem bontottuk méretsávokra az eladó győri és budapesti házak kínálatát a nagy mértékű méret szórás miatt.

Győrben kevesebb, mint fele annyi az eladó ház, mint a lakás. Kisméretű, vagy erősen felújítandó házat már 15 milliótól is kaphatsz, de jellemzőbb a kínálat aljára a 20-30 millió közötti ár. Győrben a ház kínálat ötven százaléka a 30-50 millió közötti ársávban található. Budapesten a ház árak nagyon el vannak szállva. Van pár olcsóbb darab is, de egy normális állapotú házért minimum 30-40 milliót kell leszurkolj. A budapesti ház kínálat fele az 50-100 millió közötti áron van hirdetve a megveszLAK-on.

Konklúzió

Ha a szakmád, a családi viszonyaid engedik akkor érdemes inkább Győrben gondolkoznod, mint Budapestben. Egy közepes méretű jó állapotú budapesti lakás árából, már egy remek családi házat is tudsz venni Győrben. Győr fejlődése töretlennek tűnik jelenleg. Az infrastruktúrája, az oktatás, a munkahelyek száma remek választássá teszik. Van 15 tippünk, hogy ne legyen bukta az ingatlan vásárlás és ne feledkezz el arról se, hogy a vásárlást ingatlan illeték is terheli, amivel jó, ha előre kalkulálsz.



2019.08.22.


Ha tudtam segíteni Neked, vagy tetszett a cikk, akkor támogasd egy megosztással, hogy másnak is segíthessek. Ha megosztod a weboldaladon a cikk linkjét, azt külön köszönöm.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58204 megtekintés
58204
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21537 megtekintés
21537
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17829 megtekintés
17829
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9750 megtekintés
9750
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9589 megtekintés
9589
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9533 megtekintés
9533
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal