Mi az a home staging és milyen kiadásokkal kell számolnunk, ha igénybe vesszük ezt a szolgáltatást? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

A home staging költségei

A home staging költségei
2024.05.25. szombat
129 megtekintés
129

A home staging egyre népszerűbbé válik az ingatlanpiacon, különösen azok körében, akik gyorsan és jó áron szeretnék eladni otthonukat. De mit is takar pontosan ez a kifejezés, és milyen kiadásokkal kell számolnunk, ha igénybe vesszük ezt a szolgáltatást?

Mi a home staging?

A home staging a lakberendezés egy speciális formája, amelynek célja, hogy az ingatlant a lehető legvonzóbbá tegye a potenciális vevők számára. Ennek során a lakás vagy ház belső tereit átrendezik, esetenként új bútorokkal és dekorációval látják el, hogy kiemeljék az ingatlan előnyeit és elrejtsék a hibáit. Az ingatlanpiacon versengve az első benyomás kulcsfontosságú, és a home staging éppen ebben segít: a vevőknek már az első pillanatban el kell képzelniük magukat az adott térben.

Fő lépések a home staging során

Kezdeti konzultáció: Az első lépés egy találkozó a home staging szakemberrel, aki felméri az ingatlan állapotát és meghatározza a szükséges változtatásokat. Ezen a konzultáción átbeszélik a tulajdonos elképzeléseit és a költségkeretet.

Takarítás és rendrakás: Az ingatlan alapos takarítása és rendrakása alapvető lépés, amely magában foglalja a felesleges tárgyak eltávolítását és a helyiségek rendezését.

Semlegesítés: Az ingatlan személyes tárgyait és dekorációit eltávolítják, hogy a vásárlók könnyebben el tudják képzelni magukat az otthonban. Ez magában foglalja a családi fotók, személyes gyűjtemények és egyedi dekorációk elrejtését.

Bútorozás: A megfelelő bútorok elrendezése segít kiemelni a helyiségek méretét és funkcióját. Gyakran használnak bérelt bútorokat, ha az eredetiek nem megfelelőek vagy hiányoznak.

Dekorálás: Az esztétikai elemek, mint például a műalkotások, párnák, szőnyegek és virágok hozzáadása segít otthonosabbá és vonzóbbá tenni az ingatlant.

Világítás: A megfelelő világítás kulcsfontosságú a helyiségek megvilágításában és a hangulat megteremtésében. Gyakran használnak extra lámpákat és természetes fényt, hogy világosabbá tegyék a helyiségeket.

Fotózás és megtekintés: Az átalakított ingatlanról professzionális fotók készülnek, amelyek az online hirdetésekben és a nyomtatott anyagokban is felhasználhatók. Az első benyomás sokat számít, ezért a képeknek is kiváló minőségűeknek kell lenniük.

Milyen előnyökkel jár?

Az otthon stílusos bemutatása, más néven home staging, számos előnnyel járhat, különösen akkor, ha ingatlant szeretnénk eladni. Íme néhány fő előnye:

Gyorsabb eladás: Az ingatlanok, amelyek professzionálisan vannak bemutatva, általában gyorsabban kelnek el a piacon. Az esztétikus környezet vonzóbb a potenciális vásárlók számára, így hamarabb döntenek a vásárlás mellett.

Magasabb eladási ár: A jól bemutatott otthonok gyakran magasabb áron kelnek el. A potenciális vásárlók hajlandóak többet fizetni egy olyan ingatlanért, amely jól néz ki és azonnal beköltözhetőnek tűnik.

Jobb első benyomás: Az első benyomás kulcsfontosságú az ingatlanpiacon. Egy szakszerűen bemutatott otthon már az első pillanatban pozitív hatást gyakorol a vásárlókra, ami növeli az esélyét annak, hogy komolyan fontolóra veszik az ingatlan megvásárlását.

Kiemelés a versenytársak közül: Egy stílusosan bemutatott ingatlan kiemelkedik a hasonló árfekvésű és méretű ingatlanok közül. Ez különösen fontos egy telített piacon, ahol sok a konkurens ingatlan.

Potenciális hibák elrejtése: A home staging során az ingatlan legjobb tulajdonságait hangsúlyozzák, miközben a kisebb hibákat és hiányosságokat elrejtik. Ezáltal az ingatlan összességében jobban néz ki és vonzóbbá válik a vásárlók szemében.

Nagyobb érdeklődés: Az online hirdetéseknél a jól megválasztott fotók kulcsfontosságúak. Az ingatlanpiacon a legtöbb vásárló az interneten kezdi a keresést, így a professzionális képek és videók jelentősen növelhetik az érdeklődést és a megtekintések számát.

Személyes kötődés elkerülése: A home staging során az ingatlanból eltávolítják a személyes tárgyakat és dekorációkat, így a potenciális vásárlók könnyebben képzelik el magukat az otthonban. Ez segít abban, hogy érzelmileg kötődjenek az ingatlanhoz és jobban megfontolják a vásárlást.

Mennyibe kerül a home staging?

A home staging ára számos tényezőtől függ, többek között az ingatlan méretétől, állapotától és a szükséges változtatások mértékétől. Általánosságban elmondható, hogy a home staging költségei néhány tízezer forinttól akár több százezer forintig is terjedhetnek.

Kezdeti konzultáció: Az első konzultáció ára általában 20 000 - 50 000 forint között mozog. Ez magában foglalja az ingatlan felmérését és a javaslatok kidolgozását.

Bútorok és dekorációk: Ha új bútorokat vagy dekorációkat kell vásárolni, ezek költsége jelentősen megnövelheti az összegét. A bútorkölcsönzés is egy opció, ami havonta 50 000 - 200 000 forint között mozoghat.

Teljes kivitelezés: A teljes átrendezés és dekorálás ára ingatlantól függően változik, de általában 100 000 - 500 000 forint között alakul. Ez tartalmazza a tervezést, a bútorok mozgatását, a dekorációk elhelyezését és a professzionális fotózást.

Megéri a befektetést?

Sokan jogosan teszik fel a kérdést, hogy megéri-e a home stagingbe fektetni. A tapasztalatok szerint a befektetett összeg többszörösen megtérülhet, hiszen az ingatlan gyorsabban és magasabb áron kel el. A vonzó, jól berendezett terek nagyobb érdeklődést generálnak, és a potenciális vevők könnyebben döntenek a vásárlás mellett.

Összegzés

A home staging tehát egy olyan eszköz, amely jelentősen növelheti egy ingatlan piaci értékét és vonzerejét. Bár a költségek széles skálán mozoghatnak, a befektetés gyakran gyors megtérülést hoz. A gondosan megtervezett és kivitelezett staging segítségével az eladók kiemelkedhetnek a versenytársak közül, és gyorsabban találhatnak vevőt ingatlanjukra.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58432 megtekintés
58432
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21860 megtekintés
21860
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
18960 megtekintés
18960
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
10404 megtekintés
10404
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya
2021.05.25. kedd
9943 megtekintés
9943
A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9919 megtekintés
9919
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal