Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most

Prónay-Patay kastély
2021.05.02. vasárnap
9437 megtekintés
9437

Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.

Hol található a kastély?

Acsa község Pest és Nógrád megye határán fekszik Budapesttől északkeleti irányba. A kastély az Acsaújlaknak nevezett településrészen található a Vác felé vezető országúttól északra.

Ez az egyetlen kastély Budapest 50 km-es vonzáskörzetében, ahonnan egyaránt maximum 50 perc alatt elérhető Budapest belvárosa, a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér, a Gödöllői Sissy kastély, Hollókő és a Dunakanyar is.

Mennyi az annyi és mit adnak ezért?

A kastélyt kereken 9 millió euróért kínálják, ami a mostani magasabb árfolyamnak köszönhetően 3,25 milliárd forint körüli összeget jelent. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotban van és milyen elképesztő luxust kínál, akkor ez az ár nem is rossz.

A Versailles-i kastély hangulatát-pompáját idéző, 3133 nm-es, 13 hálószobás, 2 fogadótermes, 7 fürdőszobás csodaszép kastély az egyetlen „zöld” kastély Magyarországon ugyanis a parkban található 50kW-os napelem farm teljes egészében biztosítja az áramellátását. A kastély 13,2 hektáros gyönyörű birtokon áll.

2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján magas minőségben, kényelmi, funkcionális és biztonsági szempontok figyelembevételével felújították. A mesés lakosztályok egyedi márványkandallókkal rendelkeznek. A különleges freskók, a kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok Versailles hangulatát idézik.

Az épület alatt található pince, amelynek nagy része borozó, rusztikus terméskő burkolattal, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített kovácsoltvas ajtókkal, ólomüveg freskókkal díszített világító ablakokkal.

A kastély rengeteg extrával rendelkezik, mint pl. a páncél- és fegyverszoba, belső úszómedence, szauna, 8 személyes gőzkabin, jakuzzi kint és bent is, külső medence valamint konditerem.

A kastélyparkban 8 boxos barokk stílusú versenyló istálló, őrközpont, kutyakennel, cottage, lófuttató, nagyvadas vadászterület, horgásztó, valamint helikopter fogadására alkalmas leszálló pálya is található. A területen átfolyó természetes patak vizét gyűjti össze a parkban található nagyméretű tó, tündéri szigettel a közepén.

A kastély rövid története

A kastélyt a régi Acsai kastély mintájára 1907-1910 között építtette a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője, báró Prónay Dezső a lánya és újdonsült veje, Patay István vármegyei főispán számára.

Az ötvenes években az épület termelőszövetkezeti központként működött, majd 1986-ban kastélyszállóként nyitották meg a nagyközönség előtt.

A birtok 2011-ben magántulajdonba került, 2012- 2016 között kreatív alkotóközpontként funkcionált (itt készültek Kiszel Tünde egyik falinaptárának a képei is). 2017-től privát kastélyként működik. Jelenleg bárki számára szabadon látogatható.

A képek önmagukért beszélnek

Prónay-Patay kastély kívülrőlPrónay-Patay kastély folyosóPrónay-Patay kastély szobaPrónay-Patay kastély szoba
Prónay-Patay kastély szobaPrónay-Patay kastély szobaPrónay-Patay kastély kandallóPrónay-Patay kastély mozaik ablakPrónay-Patay kastély közlekedőPrónay-Patay kastély étkezőPrónay-Patay kastély étkezőPrónay-Patay kastély beltéri medencePrónay-Patay kastély folyosóPrónay-Patay kastély fürdőPrónay-Patay kastély pincePrónay-Patay kastély kovácsoltvas rácsPrónay-Patay kastély kinti medence

És egy videó ráadásnak

A hirdetés itt érhető el.

Rengeteg izgalmas ingatlan

Ha szereted az ilyen kastélyokat, akkor. itt van például ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a Liszkay borkúria, vagy a top 10 milliárdosoknak eladó ingatlan Magyarországon.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriájaTravolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Egyik legnépszerűbb oldal a megveszLAK-on az eladó budapesti lakásokat listázó oldal. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58120 megtekintés
58120
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21430 megtekintés
21430
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17260 megtekintés
17260
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9437 megtekintés
9437
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9436 megtekintés
9436
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9411 megtekintés
9411
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal