Laknál ebben a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastélyban? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Laknál ebben a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastélyban?

Laknál ebben a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastélyban
2020.10.18. vasárnap
5917 megtekintés
5917

Egy újabb különleges ingatlan, amit most potom 390 millióért bárki megvehet. A vadászkastélyt 1777 és 1779 között építtette Esterházy Miklós herceg Tamásiban. Jelenlegi tulajdonosai az 1980-1990 években, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve vissza adták régi pompáját, arculatát. Nézd meg most belülről is, hogy milyen szép helyen töltötték az urak az idejüket akkoriban.

A vadászkastélyt eredetileg földszintesre építették, de 1817-ben egy részét emeletesre bővítették. A kastély két U alak összeépítésével készült. A belső udvarát így teljesen körülöleli. Ez jól látszik a légi fotón is. A 24 szobás, 1320 négyzetméteres vadászkastély tekintélyes, 7090 négyzetméteres telekre épült.

felülnézet

Az épülettel körülzárt udvaron van egy szép szökőkút is.

szökőkút

A vadászkastély parkját pilléres kerítés határolja körül, kovácsoltvas kapun lehet bejutni.

kapu

A vadászkastély szobái

A földszinten van 15 szoba, konyha, kamra, 3 fürdőszoba és 2 wc. Az emeleten 9 szoba, fürdő és wc. A földszint jobb szárnyán voltak a vendégszobák, a balszárnyon pedig a nagyebédlő és a szolgálati személyek egy részének a szobái. A vendégszobák olyan nagyok voltak, hogy ketten is lakhattak egy szobában.

szobaszobaszobaszobaszobaszoba

A szobák egymásból is nyílnak, de növényekkel gazdagon díszített, nagy ablakos körfolyósóról is elérhetőek.

körfolyosókörfolyosókörfolyosó

A vadászkastély alatt van egy 380 négyzetméteres pince és tartozik hozzá egy hatállásos garázsépület is. Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotban lévő vadászkastélya a hirdetés adatai szerint akár antik bútorokkal együtt is megvásárolható, de a 390 milliós hirdetési ár ezt nem tartalmazza.

A vadászkastély elhelyezkedése

A barokk stílusú vadászkastély a jelenlegi Tamási városban épült fel. Az építéséhez felhasználták az omladozó Tamási vár köveit is. Akkoriban a megépült vadászkastély köré épült település még önálló település volt. Jelenlegi Tamási Miklósvár településrésze őrzi az azóta beolvadt település emlékét.

Tamási város Tolna megye északnyugati részén, a Somogy–Tolnai-dombság területén fekszik. A közel 8000 fős várost a 61-es és a 65-ös főúton lehet megközelíteni autóval.

Tamási városban a legfontosabb nevezetesség a Várhegy alatti termálfürdő, ami csak 100 méterre van a vadászkastélytól. A vízellátásról a közel 2300 méter mélyről felhozott, 53 fokos termálvíz gondoskodik. A termál medencékben 36-38 fokos vízben lehet fürödni.

A környék tele van jó kirándulóhelyekkel. Híres a Tamási vadaspark, a Gyulaji erdő, a Pacsmagi-tavak Természetvédelmi terület. Aki megveszi ezt a vadászkastélyt, az tuti nem fog unatkozni a környéken.

Vadászatok anno az Eszterházy-kastélyban

A vadászkastélyt az itt rendezett nagy vadászatok tették híressé. Eleinte három évenként, majd később évenként rendezték meg a 6 napos nagyvadászatokat. A nagyszabású vadászatokat több hetes előkészület előzte meg. Komoly szervezést igényelt a vadászatokhoz szükséges anyagok leszállítása is. 30-40 kocsi szállította a fegyvereket és a katonákat és 120 szekér a körülbelül 7000 méter hosszú palánkszövetet, amit a vadak terelésére használtak. Külön leszállították még az ételek főzéséhez szükséges eszközöket, bútorokat és élelmiszereket.

A vadászat megkezdése előtt 1-2 héttel már elkezdte a személyzet és a segítők a vadak összeterelését. Éjszakánként őrtüzekkel akadályozták meg a terelt vadak szökését. A vadakat egy 4-500 holdas területre hajtották össze. A rengeteg elejtett vadból a személyzetnek és a hajtó jobbágyoknak is jutott bőségesen hús.

Rengeteg izgalmas ingatlan Magyarországon

Ha szereted az ilyen kastélyokat, akkor itt van például a 10 év után újra eladó Vörös kastély, vagy a még mindig eladó Magyar Versailles, vagy Kádár egykori sofőrjének kastélya ami 15 éve nem talál gazdára, vagy Gattyán György kastélya, vagy a Liszkay borkúria, vagy Magyarország egyik leghíresebb pezsgőgyára.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriája, vagy Travolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Egyik legnépszerűbb oldal a megveszLAK-on az eladó budapesti lakásokat listázó oldal. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
57837 megtekintés
57837
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
20677 megtekintés
20677
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
16293 megtekintés
16293
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9188 megtekintés
9188
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9089 megtekintés
9089
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
8737 megtekintés
8737
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal