15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya

Bócsi kastély
2021.05.25. kedd
9924 megtekintés
9924

A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.

A kastély építtetője Bócsi András

A kastélyt Bócsi András, a tragikus vadászbalesetben elhunyt vállalkozó építtette a Loire-menti kastélyok mintájára a kilencvenes évek végén. András szenvedélyes vadász volt, hatalmas kastélyában egy gyönyörű vadászterem is van rengeteg trófeával.

Sajnálatos módon Kádár János egykori sofőrje egy vadászbalesetben hunyt el 2005. október 12-én Fenyvespusztán, amikor is a vadásztársa vaddisznónak nézte és eltalálta. A vagyon felét Bócsi András 3 gyermeke, a másik felét az élettársa örökölte a végrendelet alapján. Ekkor kezdődött a kastély és az örökösök kálváriája.

A Bócsi kastély változatos hirdetési árai

A kastélyt már maga Bócsi András is megpróbálta értékesíteni. Annak idején a kezdő ár nem kevesebb, mint 2,5 milliárd forint volt. András váratlanul bekövetkezett halála után a több mint 60 millió forint örökösödési illetékkel terhelt ingatlantól már 15 éve próbálnak szabadulni az örökösök.

A kastélyt az örökösök először 2 milliárd forintért kezdték árulni, aztán érdeklődés hiányában először 1,7 milliárdot, majd 1,4-et kértek érte, aztán sokáig 1,1 milliárd és 900 millió között változott a hirdetési ára.

A szakértők szerint egy ekkora kastély fenntartása havi egymilliós rezsit is generálhat. Ezt a szerény körülmények közt élő örökösök nem sokáig tudták vállalni, így 2011 év végén már 43 milliós minimálárral került kalapács alá az ingatlan, de az árverés sikertelenül zárult.

2016 év végén úgy tűnt, hogy végre sikerült új gazdára találnia a kastélynak, mivel eltűnt a hirdetési oldalakról. Aztán 2017 tavaszán mégiscsak újra megjelentek a hirdetések, mondhatni a szokásos 900 millió forintos árral. Ennyiért hirdetik jelenleg is.

Mit kapna a vevő?

A négyszintes kastély egy 32,8 hektáros gyümölcsös területén, a kastélyhoz tartozó külön elkerített 1,6 hektáros park közepén áll. A 21 szobán kívül van egy lakosztálya is. A fürdőszobák száma még ennél is több (összesen 34). A belső kivitelezése egyedi és nagyon igényes, mind a burkolatokat, mind a berendezést illetően.

Díszítéséhez futtatott aranyat használtak, a főcsarnok márvánnyal borított, impozáns faburkolat, faragott korlátok és Róth Miksa gyönyörű ólomüveg ablakai teszik nagyon egyedivé. Van itt borospince, egy külön borozó, vadászterem, étterem, télikert, fedett medencetér, szauna és konditerem meg 2 garázs. A birtok területén még egy saját halastó is van. Ez az ingatlan valóban különlegesség a hazai kastély kínálatban.

Vajon miért nem talál gazdára a kastély 15 éve?

A kastély egyik legfőbb hátránya az lehet, hogy túl közel van Budapesthez, így igazi kastélyszállónak nem nagyon alkalmas. A másik problémája pedig az lehet, hogy egy szép parkosítás helyett csak gyümölcsfák veszik körül.

Szakértők véleménye szerint az ilyen drága luxusingatlanok vevői már nem szeretnek kompromisszumokat kötni az ingatlan vásárlásakor. Az elhelyezkedés mellett a hasznosíthatóság és a műszaki tartalom is nagyon fontos. Ráadásul az ilyen drága ingatlanok értékesítésénél sokszor elég időigényes, mire megfelelő vevőre talál az ingatlan.

Magyarországon az ingatlant keresők körében sokkal népszerűbbek a kisebb házak. A kétgenerációs hatalmas házak esetében mindig sokkal tovább tart az értékesítés. A fővárosból kiköltözőknél a legnépszerűbbek a 100-120 négyzetméteres családi házak, ikerházak és sorházak.

Rengeteg izgalmas ingatlan

Ha szereted az ilyen kastélyokat, akkor. itt van például a még mindig eladó Magyar Versailles, vagy ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a Liszkay borkúria, vagy a Magyarország egyik leghíresebb pezsgőgyára.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriája, vagy Travolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58418 megtekintés
58418
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21830 megtekintés
21830
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
18869 megtekintés
18869
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
10338 megtekintés
10338
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya
2021.05.25. kedd
9924 megtekintés
9924
A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9896 megtekintés
9896
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal