Szeretnél venni egy szuper balatoni nyaralót? - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Szeretnél venni egy szuper balatoni nyaralót?

nyaraló, balaton
2020.04.07. kedd
1024 megtekintés
1024

Neked is régi álmod egy balatoni nyaraló? A tavasz beköszöntével sokunknak eszébe jut, hogy milyen jó lenne egy saját nyaraló a Balatonnál. A kánikulai napokban ez az érzés általában még tovább fokozódik. Milyen jó is lenne, ha hétvégén szállásfoglalás nélkül leugorhatnál a balcsira pihenni. A nyaralóingatlan vásárlásnál is több mindenre figyelni kell. Ott vannak olyan alap kérdések, hogy hol, milyet, mekkorát, stb. Ebben a cikkben leginkább abban próbálunk meg segíteni Neked, hogy hol és mikor érdemes venni a nyaralót.

Az északi, vagy a déli parton vegyél nyaralót?

Balaton északi part

Az északi part előnye, hogy nem csak a fürdéssel és pihenéssel töltheted el az idődet, hanem kirándulással is. A bortúrák és a szőlőskertek is sok lehetőséget tartogatnak. Az északi parti nyaralók között sok olyat találhatsz magadnak, ami remek panorámával rendelkezik.

Az északi part hátránya, hogy a legtöbb strand fizetős, a megközelítése is rosszabb, ha például Budapestről mennél le pihenni. A panorámás telkeknek pedig az a lejtése lehet hátrány a nehezebb ápolás miatt.

Eladó nyaralók a balaton északi partján

Balaton déli part

A déli part előnye a gyorsabb lejutás (Budapest irányából) az autópályának köszönhetően, de a nagyobb népszerűség miatt sokszor vannak kellemetlen dugók és forgalmi változások. A déli parton sekélyebb a víz, és sok helyen homokos-füves a part ezért sokkal közkedveltebb a kisgyermekes családok, a strandolni és bulizni vágyók körében, mint az északi oldal.

A déli part hátránya a nagyobb népszerűségből következik, ugyanis az ingatlanok átlagára itt magasabb.

Eladó nyaralók a balaton déli partján


Ha még nem választottál az északi, vagy a déli part közül, akkor itt találod azt az oldalt ami segít Neked megtalálni egy szuper balatoni nyaralót: Eladó nyaralók a balatonnál.

Melyik települések a trendik, felkapottak a Balaton környékén?

A balaton déli partján Siófok egyértelműen viszi a pálmát, de Balatonlelle, Fonyód és Balatonfenyves is nagyon népszerű a nyaralót keresők körében.

Az északi parton Balatonfüred az első, de a Tihany és Balatonalmádi közötti rész települései is (Csopak,Alsóörs) közkedveltek. Nagyon népszerű még a Badacsony hegy miatt Badacsonytomaj.

A Balaton nyugati részén Keszthely, Vonyarcvashegy a legnépszerűbb, de kiemelném még Hévíz-t, ahol a sok termálfürdő és a Balaton közelsége is vonzó.

Mikor érdemes nyaralót venni a Balatonon?

Röviden és tömören: bármikor. A Balatonra az a jellemző, hogy nincs szezon előtti és utáni árváltozás, az ingatlankereslet viszont tavasszal magasabb mint a szezon után. Aki tavasszal keres nyaralót az már a nyáron szeretné élvezni a Balaton előnyeit. Hévízen a termálvíz miatt egész évben ugyanolyan kereslet van a nyaralókra. A téli időszakban is lehet nyaralót venni, viszont célszerűbb ezt tavasztól-őszig megejteni, hogy lásd, hogy mennyire zsúfolt és/vagy népszerű a nyaraló környéke. A Balaton mindig is keresett, népszerű hely volt és lesz is.

Mire kell figyelj, ha télen is szeretnél a nyaralódban lakni

Ebben az esetben eleve olyan nyaralót kell keress, ami már téliesítve van, vagy Neked kell megoldani a nyaraló téliesítését. A téliesítés a főbb vonalakban abból áll, hogy a falakra és a födémre hőszigetelés kerül, a nyílászárókat kicserélteted jól szigetelő változatokra, ki kell építeni a fűtés rendszert, ha nincs a nyaralóban. A szükséges munkálatoktól függően ez akár 5, vagy több millióba is kerülhet, ezért a vásárlás előtt érdemes kikérni szakember véleményét, aki kikalkulálja a téliesítés költségét.

A nyaraló vásárlásánál vedd figyelembe azt is, hogy az ingatlan vásárlásnak van még néhány költsége a vételáron kívül.


Ha még abban sem vagy biztos, hogy a balatonnál szeretnéd venni a nyaralót, akkor itt találod azt az oldalt ami segít Neked találni egy szuper nyaralót, vagy hétvégi házat az ország bármely részén: Eladó nyaralók.

Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58213 megtekintés
58213
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21556 megtekintés
21556
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17925 megtekintés
17925
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9807 megtekintés
9807
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9613 megtekintés
9613
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9549 megtekintés
9549
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal