20 drámai konyha átalakítás, amitől tuti leesik az állad - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

20 drámai konyha átalakítás, amitől tuti leesik az állad

20 drámai konyha átalakítás, amitől tuti leesik az állad
2021.01.03. vasárnap
3419 megtekintés
3419

A Magyar Közlönyben 2020. december 28-án megjelent a január 1-étől igényelhető lakásfelújítási támogatásról minden lényeges részlet, így most már pontosan lehet tudni, hogy ki, mire és milyen feltételekkel igényelheti az otthonfelújítási támogatást.

Mivel a támogatást igénybe lehet venni beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítésére, cseréjére valamint belső tér felújítására, mint pl. burkolatcsere, festés, tapétázás, nyílászárók cseréje, így valószínűleg sokan szeretnének a közeljövőben belevágni a konyha felújításába vagy átalakításába. Íme pár fantasztikus példa arról, hogy mit lehet kihozni a konyhákból.

1. Egyszerű átlagkonyhából modern konyha

A tölgyfa szekrények, a laminált munkalapok és az alapvető készülékek a funkciójukat rendesen ellátták, de semmi személyesség és modernség nem volt benne.

Az új konyha alaprajza nem változott. A kétszínű festés modern kontrasztot ad az új faburkolatoknak. A fehér felső szekrények a mennyezetig nyúlnak, hogy vizuálisan növeljék a mennyezet magasságát. Az egész konyha szellős megjelenésű lett. A grafikus porcelán padlólap merész mintázatot ad a konyhának.

Egyszerű átlagkonyhából modern konyha, előtteEgyszerű átlagkonyhából modern konyha, utána

2. Funkcionális, de maradiból élénk színvilágú konyha

A 27 négyzetméteres konyha meglévő alaprajza működött, de az elemek frissítésre szorultak. A kockás tapéta és díszes fogantyúk olyan karaktert adtak, amely nem illett a háztulajdonos személyes stílusához. Sötét erezetű munkalap is fura volt már.

A konyha élénkítése érdekében az eredeti szekrényeket fehérre és világoskék-szürkére festették. Fehér kvarcit váltotta fel a sötét gránit munkalapot. A sziget feletti új lámpák és a régi tapéta eltávolítása elegánssá tette a konyhát.

Funkcionális, de maradiból élénk színvilágú konyha, előtteFunkcionális, de maradiból élénk színvilágú konyha, utána

3. Egyszerű semleges konyhából izgalmas konyha

A semleges színösszeállítások általában jól működnek a konyhákban, de a túl sok fehér rontja az összképet. A textúrák pedig unalmasak.

Az új elrendezésben a mosogatót az ablak alá mozgatták. A gomba színű szekrények ellentétben állnak a fehér kvarc munkalapokkal és a metró csempék színével. A csempét plafonig rakták, hogy növeljék a magasságérzetet.

Egyszerű semleges konyhából izgalmas konyha, előtteEgyszerű semleges konyhából izgalmas konyha, utána

4. Keskeny konyhából nyitott és szellős konyha

Ennek a szűk konyhának nem volt logikus elrendezése. A rosszul elhelyezett félsziget elzárta az utat a konyha és az ebédlő között.

Az elrendezés javítása érdekében a mosogató és a csaptelep egy új, kisebb ablak alá költözött a félszigetről. A félszigetet szigetre cserélték és a hűtőt is áthelyezték.

Keskeny konyhából nyitott és szellős konyha, előtteKeskeny konyhából nyitott és szellős konyha, utána

5. Átalakításra érett konyha

Ez a konyha szűk volt és elszigetelt. A gépek elrendezése pedig szembetűnően rossz volt.

A fal ledöntése után ez a konyha L alakú elrendezést kapott egy tágas szigettel, amely helyet kínál szórakozásra, összegyűlésre és főzésre. költségcsökkentési okból a beépített gépek és a mosogató ugyanott maradtak. A szürke fa alapszekrények, a fényes fehér felső szekrények és a fa megjelenésű járólap meleg, modern stílust adnak a konyhának.

Átalakításra érett konyha, előtteÁtalakításra érett konyha, utána

6. Fejlődési lehetőség

Ez az eredeti konyha túl kicsi volt, és egy apró étkező választotta el a nappalitól. A sárga készülékek és a hozzá illő mosogató öregítette a szobát, akárcsak a sötét színű szekrények és a bézs színű padlólapok.

A falak eltávolítása elősegítette az elrendezés átkonfigurálását, hogy napos, nyitott teret hozzanak létre. Az otthon fekete-fehér színei a konyhában folytatónak, a merész kinézetű szövetekkel együtt.

Fejlődési lehetőség, előtteFejlődési lehetőség, utána

7. Zöld és keskeny konyhából ipari stílusú konyha

A konyhában csak egy kis sziget volt és nem volt hely az asztalnak. Alaposan ráfért a frissítés a konyhára.

Az átalakításhoz a tulajdonos kedvenc étterme adta az inspirációt. Halvány szürke szekrények, egy mélyebb kék-szürke sziget és az acélpolcok együtt bisztrószerű hangulatot árasztanak.

Zöld és keskeny konyhából ipari stílusú konyha, előtteZöld és keskeny konyhából ipari stílusú konyha, utána

8. Kínos konyhából divatos tengerparti konyha

Az 1980-as évek kellemetlen elrendezése és a rengeteg fa frissítést követelt.

A fehér szekrények és a tölgyfa padló burkolat tengerparti hangulatot árasztanak a konyhában. A dupla szélességű sziget fókuszpontot és tárolási lehetőséget biztosít. A sima, fényes burkolólapok a mennyezetig futnak.

Kínos konyhából divatos tengerparti konyha, előtteKínos konyhából divatos tengerparti konyha, utána

9. Túl sok fa

A szekrények és a padló fa burkolata rossz volt ennél a konyhánál és az elrendezése se volt túl praktikus.

A szekrények élénk fehér festése mentette meg ezt a konyhát az azonos színű fa padló tengeréből. A sziget kontrasztos festése megbolondítja a teret. A konyhai felújítás során a tűzhely szigetre költöztetése lehetőséget adott a mosogató fölötti falkivágáshoz amely természetes fényt hoz a konyhába.

Túl sok fa, előtteTúl sok fa, utána

10. Csináld magad átalakítás

A hangulatos Cape Cod-i ház konyhájához sok munkára volt szükség, de ez nem ijesztette el a barkácsolásban jártas háztulajdonosokat.

Ledöntötték az ebédlő és a konyha közötti falat, majd újrahasznosított fapadlókból elkészítették a szekrényeket. A konyha most a modern és a hagyományos elemek keverékét mutatja be. A rozsdamentes acélból készült polcok helyettesítik a felső szekrényeket, világos és nyitott konyhát hozva létre.

Csináld magad átalakítás, előtteCsináld magad átalakítás, utána

11. 80-as évekbeli konyha újratervezése

Ezt a konyhát 1980-ban átalakították, de az eredeti konyhai felújítás nem használta ki jól a rendelkezésre álló méretet és alakját.

Az új, padlótól a mennyezetig tartó szekrények kihasználják a szoba magas mennyezetét. Az egy ablak helyére kettő került, hogy több fény jusson a konyhába, míg a fehér szekrények nagyítják a teret.

80-as évekbeli konyha újratervezése, előtte80-as évekbeli konyha újratervezése, utána

12. Nyitott, de sötét konyha

Bár nyitott elrendezésű volt, a konyha sötétnek és szűkösnek éreztette magát. A mélybarna falak és a fekete csempe tovább rontotta a helyzetet.

A régi szigetet egy új egyedi félszigetre cserélték, beépített ülőkével, hogy jobb összetartást teremtsenek a konyha étkezési helye és a konyha között. A fehér szekrény és a fényes fémes burkolat csillogást kölcsönöznek a konyhának.

Nyitott, de sötét konyha, előtteNyitott, de sötét konyha, utána

13. Nem túl hatékony konyhából rusztikus konyha

Míg ennek a nyitott konyhának volt néhány jó tulajdonsága, a hűtőszekrényt betolták egy sarokba, ami megakadályozta, hogy az ajtajai teljesen kinyíljanak. A tároló szekrény rosszul volt megoldva, de tele volt potenciállal.

A hűtőszekrény átkerült az egykor szűkös kamra helyére, a beépített szekrényt (bal oldalon) kamrává alakították át, kiegészítve egy szórakoztatóan csúszó üzenetközponttal.

Nem túl hatékony konyhából rusztikus konyha, előtteNem túl hatékony konyhából rusztikus konyha, utána

14. Kicsi leharcolt konyhából drámai hatású konyha

A konyha elavult fehér készülékei és narancssárga tölgyfa szekrényei kitűntek ebben a jól felszerelt konyhában.

Az átalakítás során a konyhába drámai fekete szekrények és gránit furnér munkalapok kerültek. A szekrények fölötti részt és a díszlécet ugyanolyan színűre festették, mint a szekrények színe. Krémes fehér falak, szálcsiszolt hűtőszekrény és fényes új készülékek adják a konyha elegáns arcát.

Kicsi leharcolt konyhából drámai hatású konyha, előtteKicsi leharcolt konyhából drámai hatású konyha, utána

15. Kopott, sötét konyha

Az elavult és alig működő szekrények nagyszerű látványt nyújtottak ebben az eredetileg fehér konyhában. Az elhalványuló felület azonban már nem volt fehér, így a konyha piszkos kinézetű volt.

Az új szekrények és készülékek tiszta, naprakész megjelenést kölcsönöznek ennek a konyhai átalakításnak. Egyszerű szürke és fehér színpaletta világosítja ki a helyiséget, míg a vörös székek és a többszínű edények színt hoznak a konyhába.

Kopott, sötét konyha, előtteKopott, sötét konyha, utána

16. Karakter hiánya

Bár a konyhájuk szép volt, a tulajdonosok érett megjelenésre és funkcionálisabb helyre vágytak. A fényes fehér műanyag szekrények már funkcionálisan rosszak voltak. Az ajtók szerkezete és a zsanérok sérültek voltak.

A fa és a fehér szekrények egyensúlya világosan tartja a teret, miközben azt az illúziót kelti, hogy a konyhát néhány nap helyett évtizedek alatt újították fel. A fali szekrények egy része a mennyezetig ér, további tárolóhelyeket hozva létre.

Karakter hiánya, előtteKarakter hiánya, utána

17. Kínos konyha elrendezés

A fehér U alakú konyha működőképes volt, de unalmas. A felső szekrények elzárták a kilátást a konyha és a reggeliző helyiség között, így a konyha kicsi és sötét érzetet keltett.

A konyha és a reggeliző tér között lógó szekrények eltávolításával a két terület egy családbarát térré alakult. A nagy félsziget tökéletes a svédasztalos ételek tálalásához. A szekrények és a hűvös kék csempék nyugtató hangulatot árasztanak.

Kínos konyha elrendezés, előtteKínos konyha elrendezés, utána

18. Szűk főzőhely

Ennek a furcsa konyhakialakításnak kényelmetlen félszigete benyúlt a munkaterület közepére. Ez hatékonyan izolálta a szakácsot, és megnehezítette a helyiségben való mozgást.

Az új elrendezés és a stílusos szekrények, amelyek megfelelnek az otthon többi részének, kulcsfontosságúak voltak a konyha felújításában. A szekrények a gyakorlati elrendezés érdekében a szemközti falra kerültek. A kialakított ablakok hármasa a fényt a konyhába engedi.

Szűk főzőhely, előtteSzűk főzőhely, utána

19. Zárt konyha kialakítás

A konyhaszekrény elszeparálta a konyhát, ráadásul a fény hiánya miatt a konyha barlangszerűnek és sivárnak tűnt.

A szekrények átalakítása és két tetőablak kialakításával rengeteg fény jut az átalakított konyhába. Egy nagy sziget helyettesíti az elveszett tárhelyeket, miközben előkészítő helyet biztosít. A sötét fa padló kontrasztban áll az élénk fehér szekrénnyel.

Zárt konyha kialakítás, előtteZárt konyha kialakítás, utána

20. Zárt konyha kialakítás

A kékeszöld munkalapok miatt ez a konyha egyenesen az 1990-es években ragadtnak látszott. Az otthon elrendezésének köszönhetően a maradi konyha volt az első, ami a vendégeket fogadta.

A csúnya pultot modern reggeliző bárra alakították. A gránit munkalapok és a keményfa padló brazil cseresznye színe adják a konyhai fényét.

Zárt konyha kialakítás, előtteZárt konyha kialakítás, utána

Szereted nézegetni a celebek szuper ingatlanjait? Akkor Neked ajánlom Pierce Brosnan 100 millió dolláros családi fészkét, vagy Sylvester Stallone 35 millió dolláros Palm Beach-i otthonát, amit nemrég vett, vagy Doktor Szöszi falusias stílusú luxus kúriáját. Persze nem csak külföldön vannak szuper ingatlanok. Itt van például ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a top 10 milliárdosoknak eladó ingatlan Magyarországon.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket amiben az igényeidnek legmegfelelőbb konyhát tudod megalkotni, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58215 megtekintés
58215
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21562 megtekintés
21562
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17955 megtekintés
17955
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9827 megtekintés
9827
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9615 megtekintés
9615
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9557 megtekintés
9557
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal