21 legőrületesebb ház a világon - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

21 legőrületesebb ház a világon

21 legőrületesebb ház a világon
2021.07.25. vasárnap
2350 megtekintés
2350

Mindenkinek más és más a kifejezési módja. Vannak, akik olyan művészeti formákat választanak, mint a zene és a tánc, mások pedig verseket és prózákat írnak. A művészet egyik legritkább területe az építészet. Egy nagyszerű otthon megtervezése nem könnyű feladat. Olyan otthon, ahol lakói kényelmesebbnek érezhetik magukat, mint bárhol másutt a világon. A legtöbb építész olyan házakat tervez, amelyek megfelelően illeszkednek a környezetbe, van néhány, aki szeret kiemelkedni. Íme 21 legkülönösebb és legfurcsább ház a világ minden tájáról.

1. Cápa ház

1986 áprilisának egyik estéjén pattant ki az ötlet Bill Heine és szobrász barátjának, John Buckley-nek a fejéből a cápás ötlet. Az üvegszálból készült 7,6 méteres cápát a Nagasaki-ra ledobott atombomba 41. évfordulóján állították fel a tetőn.

Cápa ház

2. Átlátszó ház

A Sou Fujimoto Architects építtette ezt a fákban élő őseink ihlette házat Tokió-ban. A ház hatalmas üvegablakokkal büszkélkedhet rengeteg napfényért, de hátránya a magánélet teljes hiánya.

Átlátszó ház

3. Legó ház

A házat A BBC nagy sikerű Top Gear című műsorának egyik műsorvezetője, James May álmodta meg. Az elkészítéséhez 3,3 millió legót használtak fel és volt benne wc, zuhanyzó és egy kényelmetlen ágy is. A kétszintes ház körülbelül 1000 önkéntes közreműködésével épült, de sajnálatos módon csak pár hétig állt, mert le kellett bontani.

Legó ház

4. Futuro ház

A Futuro egy előre gyártott űrhajó alakú ház, amelyet Matti Suuronen tervezett, és az egész világon található belőle néhány, de a legtöbb ilyen ház Finnországban található, az építész szülőföldjén. Napjainkban mintegy 65 ismert Futuro ház maradt a világ különböző pontjain - egészen pontosan 66 komplett ház és egy fél Futuro, amelyet kiállításokra használnak. Az előre gyártott Futuro házak 8 méter átmérőjűek és 4 méter magasak. Van bennük 6 ülőhely, egy kétszemélyes háló, konyha, wc és fürdő. Eredetileg fehér, sárga és világoskék színben gyártották.

Futuro ház

5. A világ legkeskenyebb háza

A kompakt házat 2012-ben Jakub Szczęsny építész építtette a Lengyel Modern Művészeti Alapítvány művészeti installációjaként. A Keret-házat kívülről nem könnyű észrevenni, két nagy épület között egy apró térben helyezkedik el. A ház a legkeskenyebb részén csupán 92, de a legszélesebb pontján is csak 152 centiméter széles.

A világ legkeskenyebb házaA világ legkeskenyebb háza

6. Sziklás penthouse a 26.-on

Zhang Biqing, aki kínai klinikák láncolatát alapította, megvásárolta a 26. emeleti lakást, majd sziklákat, fapaneleket és cserjéket szállíttatott fel a tetőre, hogy sziklás hegyvidéki tájhoz hasonlóvá tegye. Közel 40 millió forintnak megfelelő összeget költött a megvalósításra, de sajnálatos módon a hatóságok végül bontásra ítélték.

Sziklás penthouse a 26.-on

7. Heliodome

A Heliodome, egy bioklimatikus napenergia-ház ami úgy néz ki, mint egy lezuht UFO. A franciaországi Strasbourg közelében épült 2011 augusztusában. A házat óriási háromdimenziós napórának tervezték, amely rögzített szögben áll és a nap mozgásának megfelelően alakították ki, hogy árnyékot nyújtson a nyári hónapokban, hűvösen tartva a belső hőmérsékletet, őszi, téli és tavaszi napsugarak pedig bejuthassanak a nagy ablakokon keresztül.

Heliodome

8. Hangyavár

A Dang Viet Nga vietnami építész által tervezett Hang Nga Panziót a helyiek „Dalat Crazy House” néven is ismerik, és eléggé hasonlít egy hangyavárra, vagy egy óriási fatuskóra. A 10 szobával rendelkező ház nyitva áll a turisták előtt. Sok zuggal, fordulóval, híddal, folyosóval és lépcsővel büszkélkedhet. A házon belüli összes bútort kézzel készítették, hogy illeszkedjen a belső tér organikus formájához.

Hangyavár

9. Fészekház

A helyi erdőkből betakarított faágak felhasználásával Jayson Fann művész, hihetetlen fészket hoz létre az emberek számára. Miután gondosan megválasztja és levágja a fákról az ágakat, eltávolítja a leveleket, majd elrendezi őket. A folyamat abból áll, hogy az ágakat olyan áramló formába illeszti, amely összekapcsolja a szerkezeti integritást a művészi áramlással. A fákat feszítéssel meghajlítja, és süllyesztett csavarokkal rögzíti, amelyek így gyakorlatilag láthatatlanok.

FészekházFészekház

10. Kagyló ház

A mexikói Shell House a világ egyik leghíresebb nyaralója, melyet a környező tengeri kagylók inspiráltak. Eduardo Ocampo építész 1994-ben kezdte el építeni ezt a házat magának, amikor Mujeres-szigetre költözött. Emellett üdülési lehetőséget adott testvére, a híres festő, Octavio Ocampo számára, aki gyakran látogatott el hozzá.

Kagyló ház

11. A városi kaktusz

Az UCX Architects ezt a meglehetősen lenyűgöző lakóépületet arra tervezte, hogy a váltakozó mintákat a lehető legjobban kihasználja, hogy a jövőbeni közösségi házakban több napfény legyen a kültéri terekben. A 19 emeletes szokatlan kialakítás lehetővé teszi, hogy mind a 98 lakás belseje és terasza bőségesen kapjon napfényt.

A városi kaktusz

12. Kőház

A Casa do Penedo egy domb tetején, Portugália északi részén épült fel négy hatalmas sziklatömb között. A kőház megálmodója egy mérnök volt, aki eredetileg nyaralónak építtette, de a kinézete miatt végül turista látványosság lett belőle.

Kőház

13. Kozmikus muffin

A „The Cosmic Muffin” elnevezésű lakóhajót Howard Hughes alkotta meg úgy, hogy egy 1930-as évekbeli Boeing repülőről levágatta a szárnyakat és a farkát, majd lakóhajóvá alakíttatta.

Kozmikus muffin

14. Cipőház

Az első cipőház egy hollandiai parkban található és olyan aranyos és hangulatos, hogy úgy néz ki, mintha egy rajzfilmből ugrott volna elő.

Cipőház

A második cipőház a dél-afrikai Mpumalanga tartományban található, 1990-ben építette Ron Van Zyl vállalkozó és művész és egy egész komplexum része, amely vendégházat, éttermet, úszómedencét és egy kozmetikai üzletet foglal magába.

Cipőház

15. Biomorf ház

Ezt a futurisztikus házat az izraeli Nehushában Ephraim Henry Pavie francia építész építette. Nagyon környezetbarát és lenyűgöző a ház.

Biomorf ház

16. WC ház

A dél-koreai Suwon Cityben található WC-alakú épület egész évben látogatható. Emellett rendezvényeknek, például kiállításoknak és koncerteknek is otthont ad.

WC ház

17. Sörösdoboz ház

Több mint 50 000 sörösdoboz alkotja ezt az egyedülálló otthont a texasi Houstonban, melyet John Milkovisch, nyugalmazott kárpitos hozott létre a Southern Pacific Railroad-on. Milkovisch 1968-ban kezdte el inni ennek a kreatív texasi otthonnak a létrehozásához használt söröket. Arra a kérdésre, hogy megitta-e az összes sört, ami a ház betakarásához kellett, felesége, Mary azt válaszolta: "Segítettem neki."

Sörösdoboz ház

18. Bloomhouse

Az 1970-es évek elején két barát a texasi Austinban úgy döntött, hogy valami merész dolgot tesz. Dalton Bloom egy rendkívüli helyet akart létrehozni, amely örökké fennmarad. Charles Harker valami egyedit akart megtervezni. Együtt hozták létre a Bloomhouse-t, a világ legszokatlanabb otthonát.

Bloomhouse

19. Acélház

Ez a szokatlan építészeti darab kissé emlékeztet Antoni Gaudi barcelonai alkotásaira. Teljesen acélból készült és négy lábbal áll a talajon. A ház egyetlen bejárata egy keskeny járdán keresztül érhető el, amely összeköti az otthont a domboldallal. A ház, amely a Ransom-kanyon és a tó kék vizére néz, lakatlan és befejezetlen.

Acélház

20. Krokodil ház

A 2008-ban elkészült krokodil valójában Moussa Kalo művész munkája volt, aki sajnos két hónappal a befejezése előtt meghalt. Kalo tanoncaként Atta folytatta a munkát és azóta otthona lett a krokodil. Ablakokkal és ággyal ellátott furcsa betonház teljesen élhető, és sok örömet okoz a környéken, akik az udvar mellett állnak meg mosolyogni és játszani a különc otthon mellett.

Krokodil ház

21. Buborék ház

Egy igazán egyedülálló ausztráliai ingatlan Graham Birchall építész otthona, amely 11 egymást keresztező buborékkupolából áll. A kupolák átmérője 4–8 méter, és az egész épületnek egyedi megjelenést kölcsönöz. Néhány buborék kifejezetten hasonlít a szemgolyóra, és ez a távirányítású íriszszerű ablakárnyékolóknak köszönhető.

Buborék ház

Rengeteg izgalmas ingatlan

Ha tetszettek ezek az egyedi ingatlanok, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy a rakétasiló ház és a fejreállított házak, vagy az Avalon Szelleme is.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriájaTravolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.

Ha tetszett a cikk, akkor támogasd egy megosztással, hogy más is megnézhesse. Ha megosztod a weboldaladon a cikk linkjét, azt külön köszönöm.



Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58215 megtekintés
58215
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21560 megtekintés
21560
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17951 megtekintés
17951
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9825 megtekintés
9825
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9615 megtekintés
9615
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9555 megtekintés
9555
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal