Az utolsó lépcsőfok háza - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

Az utolsó lépcsőfok házának története (hol él most Michael Peterson)

Az utolsó lépcsőfok házának története (hol él most Michael Peterson)
2022.05.29. vasárnap
1117 megtekintés
1117

Magyarországon is nagyon népszerű az HBO Max-on bemutatott, Az utolsó lépcsőfok címet viselő minisorozat, mely nem az első, ami a megtörtént esetet dolgozza fel, most viszont más szemszögből láthatjuk az eseményeket és igazi sztárparádét vonultat fel a sorozat. Lássuk a Cedar Street 1810 szám alatt található ház történetét és hogy hol él most Michael Peterson.

Az utolsó lépcsőfok

A történet Michael Peterson (Colin Firth) íróról szól, akit felesége, Kathleen Peterson (Toni Collette) 2001-ben bekövetkezett gyanús halála után elítélnek a gyilkosságért, Peterson viszont akkoriban és azóta is az ártatlanságát hangoztatja. A házaspár nagy ismeretségnek örvendett a helyi közösségben. A média pedig a szokásosnál nagyobb figyelemmel követte a rendőrségi nyomozást és az azt követő bírósági tárgyalást.

Ugyanerről az esetről készült egy 8 részes dokumentumsorozat is 2004-ben (The Staircase), amit aztán 2012-13-ban még két epizóddal folytattak, 2018-ban pedig további három új epizóddal bővítettek. A 13 rész jelenleg is nézhető a Netflixen.

Durham, Cedar St. 1810

A 880 négyzetméteres, öt hálószobás kastély Durham szívében, a Forest Hills szomszédságában, egy hatalmas, 3,4 hektáros telken található. A házat 1940-ben építtette John Adams Buchanan. A Buchanan család 1960-ig lakta Cedar Street-i otthonát.

A birtokon forgatták az 1989-ben megjelent A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale) című film sok jelenetét. Az ingatlan kiemelt szerepet játszott a filmben.

A külső felvételek nagyon jól felismerhetők a „The Staircase”-ből, de az otthon faburkolatú dolgozószoba jelenetei is. Még egy jelenetet is forgattak a hátsó lépcsőn, ahol Kathleen Peterson meghalt.

Az HBO Max 2022-es Az utolsó lépcsőfok című sorozatát Georgiában forgatták, így a durhami otthont nem használták.

A birtok 1990 körül Henry Louis Gates Jr. (kritikus, történész, professzor, filmrendező) tulajdonában volt, aki ott élt, amikor a Duke egyetemen tanított.

Michael Peterson és felesége 1992-ben vásárolta meg a házat.

A házat piacra dobták, amikor Peterson 2003-ban börtönbe került, és Jason Balius vásárolta meg 640000 dollárért 2004-ben. Balius a vásárlás után felújítási munkálatokat végeztetett el a házon, aztán 2007-ben újra piacra dobta.

Biond Fury 2008-ban vásárolta meg a házat Baliustól 1,3 millió dollárért. 2018 végén Fury elindított egy GoFundMe kampányt, hogy pénzt gyűjtsön a ház felújítására, de az eredményről nincsenek adatok.

2020-ban a ház ismét eladásra került 1,9 millió dollárért. Az online hirdetést kísérő fotók egy felújított házat mutattak be, felújított parkettás padlóval, felújított konyhával és gyönyörű csigalépcsővel. Nem voltak fényképek a hátsó lépcsőről, ahol Kathleen meghalt.

A medence közelében lévő nagy szökőkutat, ami Peterson-ék idejében ott volt, úgy tűnik, eltávolították.

Az utolsó lépcsőfok háza - a bejárat kívülrőlAz utolsó lépcsőfok háza - a bejárat és a folyosóAz utolsó lépcsőfok háza - belső lépcsőAz utolsó lépcsőfok háza - nappaliAz utolsó lépcsőfok háza - konyhaAz utolsó lépcsőfok háza - szobaAz utolsó lépcsőfok háza - fürdőAz utolsó lépcsőfok háza - pihenő sarokAz utolsó lépcsőfok háza - medenceAz utolsó lépcsőfok háza - a ház hátulja

Hol él most Michael Peterson?

Duane Deaver, az SBI elemzőjének hamis tanúzása miatt perújrafelvételt rendeltek el Peterson ügyében, de Michael lemondott a tárgyalásról, mielőtt az 2017-ben elkezdődött volna. Ehelyett emberölés miatt terjesztett elő egy Alford-kérelmet (elismerte, hogy az ügyészségnek elég bizonyítéka volt ahhoz, hogy emberölésért elítéljék) így szabadlábra helyezték per nélkül.

Szabadulása után Peterson visszavonult az észak-karolinai Durhambe. Életét csaknem két évtizede boncolgatta és szedte szét a média, és itt volt az ideje, hogy egy kis magánélethez jusson, amire oly nagyon vágyott.

Az eset azonban, amely életének ilyen nagy részét uralta, még mindig kísértette. 2019-ben két saját kiadású könyvet adott ki a Lépcső mögött és a Lépcsőn túl címen, amelyek az ő szemszögéből mutatják be a történetet.

A bebörtönzése előtti gazdagságnak már nyoma sincs. Lemaradt Kathleen életbiztosításáról, és mostohalánya, Caitlin 25 millió dolláros jóvátételt kapott Michaeltől. Michael jótékony célra ajánlotta fel a könyveiből származó bevételt, mivel úgy véli, ha elfogadná a pénzt, azzal elismerné a bűnösségét.

Ezért Michael szerény életet él Durhamben, Észak-Karolinában egy földszintes házban, amiben nincs egyetlen egy lépcső sem, ami valószínűleg jó ötlet, miután két lépcsős gyilkossággal is megvádolták.

Rengeteg izgalmas ingatlan

Ha szeretsz borzongani, akkor nézd meg a 13 kisértetházról szóló cikket is. Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak. Ha szereted az extrém ingatlanokat, akkor nézd meg a Jézus Krisztusnak építetett pazar kastélyt.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon.Van aki vesz, mint például Robbie Williams akinek új birtokától tátva marad a szád, vagy Denzel Washington penthouse lakása. Sokan viszont eladnak. Mark Whalberg szeretné eladni a luxus birtokát. Vagy ott van például Stallone új Hidden Hills-i birtoka, vagy a 110 millió dolláros Los Angeles-i kúriája is. Richard Gere is nemrég kezdte el árulni 20 év után a mesébe illő kúriáját.

Persze nem csak külföldön vannak szuper ingatlanok. Itt van például Magyarország legdrágább háza amitől tuti leesik az állad, vagy ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a top 10 milliárdosoknak eladó ingatlan Magyarországon.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Eladnád az ingatlanod?
A megveszLAK.hu portálon (havi közel félmillió látogató) magánszemélyeknek 1db ingatlan hirdetés ingyen feladható. A hirdetés feladáshoz csak regisztráció szükséges. Maximum 20 darab képet tölthetsz fel egy hirdetéshez ingyenesen.

Legnézettebb blogcikkek:

Nézd meg Cristiano Ronaldo első szaúdi otthonát
2023.01.08. vasárnap
58124 megtekintés
58124
Pár napja jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől elküldött Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten, a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja pályafutását. A portugál válogatott klasszisa évi 177 millió fontot fog keresni és 2,5 évre szerződött le. A dailymail megszerezte az első lakásának a képeit.
Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
21433 megtekintés
21433
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
17302 megtekintés
17302
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
9451 megtekintés
9451
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
9443 megtekintés
9443
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
Mobilház, konténerház, könnyűszerkezetes ház, készház, rönkház, 3D nyomtatott ház
2021.10.26. kedd
9436 megtekintés
9436
Szerte a világban mindenhol hódítanak az egyszerűbben és gyorsabban felépíthető ingatlan megoldások, melyek rendszerint gazdaságosabb megoldást jelentenek az otthon kialakítására. A hagyományos tégla építési mód mellett egyre több technológiából választhatnak az ingatlanra vágyók. Ebből a cikkből megtudhatod a legfontosabb infókat a hagyományos téglaépítéstől eltérő technológiával épített házakról...
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal