10 év után újra eladó a Vörös kastély - megveszLAK.hu
ELADÓ INGATLANOK
KIADÓ INGATLANOK
CSERE INGATLANOK
KÜLFÖLDI INGATLANOK
RÉSZLETES KERESÉS
INGATLAN HÍREK
HIRDETÉS FELADÁS
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ

10 év után újra eladó a Vörös kastély

10 év után újra eladó a Vörös kastély
2021.08.28. szombat
1861 megtekintés
1861

2010 januárjában írta meg a baon.hu, hogy a kunbaracsi Vörös Kastélynak új tulajdonosa lett egy vállalkozó személyében. A birtok kezdetben a Teleki család, majd a Zeyk család birtokában volt. A 11 hálószobás kastély a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Szövetsége egykori tagjaként jelenleg szállóként üzemel és népszerű esküvői és rendezvény helyszín. Az új tulajdonos jelöltnek 730 millió forintot kell lerakni, ha szeretné megszerezni.

A Vörös kastély kezdetekben istálló volt

A birtok legrégebbi része az 1780-as évek környékén épült földszinti boltozatos terem. Ezt valószínűleg a széki gróf Teleki család gyömrői ágának valamelyik tagja építtette, melyre a téglákon talált GTS és T betűk utalnak. Az épület eredetileg juh és marha istálló volt.

Rövid ideig Zeyk birtok

A zeykfalvi család Hunyad vármegyéből származik és az egyik legrégebbi magyar nemesi család. A családfa első tagjaként Zayek Lászlót tartják nyílván, aki 1236-ban élt. László dédunokája Péter volt, aki 1372-ben László vajdától adományként Oklos község birtokát kapta meg. Péter fia, László kapta a később a családnevet és az előnevet is szolgáltató Zeykfalva birtokát 1404-ben. Az 1758-ban elhunyt Mózes, Fejér megye főispánja volt.

Mózes ükunokája, Zeyk József 1861-1863 között a Telekiektől örökölte a birtokot. 1895. június 29-én bárói címet kapott Ferenc Józseftől.

Kastéllyá alakítás

Nem sokáig volt a főként erdélyi birtokokkal rendelkező Zeyk József birtokában az ingatlan, hisz az 1872-84-es katonai felmérés már Tavaszi-major néven tesz említést a birtokról. Ekkoriban történhetett az épület kastéllyá való átalakítása, melyre a földszinti folyosó falába vésett 1873-as évszám alapján lehet következtetni.

Az átalakítás során nemcsak az emelet készült el, hanem ekkor épültek a délnyugati homlokzaton a kastély képét egyedivé tevő toronyszerű kiugrások is, illetve ekkor alakították ki a főhomlokzat középrészén a kétszárnyú ajtót, mely felett hagymasisakos kupola húzódott.

Az idők során többször átépített épület központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kaphatta a nevét.

Templomból bástya

Az épület külső, bástyaszerű részébe egy Árpád-kori templomból származó köveket építettek be. Az ősi szentély annak idején az épülettől körülbelül nyolcszáz méterre található templomdombon állt.

A templomot valószínűleg a XIII. században emelték, majd a tatárjárást követően gótikus stílusban kibővítették és egy 38 méter átmérőjű, nagyjából kör alakú falat vontak köré, melynek maradványai most is megtalálhatók.

Görbe László piarista atya és Laczkó János régész- muzeológus nyújtott segítséget abban, hogy egy kereszttel méltó módon állítson emléket templomépítő őseinknek a Beliczai család. A rom jelenleg zarándokhely.

Árpád kori templom rom kunbaracs A kép forrása:kunbaracs.hu

A kastély a 20. században

A kastély 1910 körül dr. Kelemes Béla birtokába került. 1920-ban komolyabb átépítést végeztek rajta, mely során átalakították a korábban nyitott, hagymasisakos bejárati tornyot, és két félköríves lépcsőt építettek az új torony két oldalán újonnan kialakított bejárati ajtókhoz.

A XX. század második negyedében sűrűn cserélődtek a kastély gazdái. Schaaf József és felesége valamint rokonaik, a Michels család 1948-ban vásárolták meg a birtokot, amelyet 1979-ben adtak el a kunbaracsi Új Tavasz Mgtsz-nek. A dongaboltozatos "lovagterem", a termelőszövetkezet idejében traktortárolóként és szerelőműhelyként működött és vastag olajréteg borította a padlóját.

Árpád kori templom rom kunbaracs A kép forrása:voroskastely.hu

A kastélyt 1984-ben megvette egy vállalkozó, aki panzióvá akarta alakítani, de mivel a pénze hamar elfogyott, ő is továbbadta a tulajdonjogot. Az épület állapota egyre romlott, 1991-ben a tetejét is leszedték. Felújítása az utolsó pillanatban kezdődött el, és 2000 végére fejeződött be.

A kastély a 21. században

Az akkoriban 12 hálószobás kastélyt 2010-ben vásárolta meg egy Pest megyei család, melyet saját igényei alapján alakított át. Jelenleg 9 vendégszobával rendelkezik, melyek közül 3 szoba korabeli bútorokkal van berendezve. Ezeken kívül még két privát szoba is van, amit a tulajdonosok használnak.

Korabeli módon berendezett szoba a Vörös kastélyban A kép forrása:voroskastely.hu

A Vörös Kastély belső megújításon esett át az elmúlt évek során, a lakberendezés a kastélyban élő tulajdonosok kiváló ízlését dicséri. Szintén ők gondoskodtak a szállóvendégek teljes kényelmét és szórakoztatását biztosító úszómedence, a tó melletti fürdőház és a mini fitness terem kialakításáról.

kültéri medence a Vörös kastélyban A kép forrása:voroskastely.hu

A Vörös Kastély belső megújításon esett át az elmúlt évek során, a lakberendezés a kastélyban élő tulajdonosok kiváló ízlését dicséri. Szintén ők gondoskodtak a szállóvendégek teljes kényelmét és szórakoztatását biztosító úszómedence, a tó melletti fürdőház és a mini fitness terem kialakításáról.

A Kecskeméttől fél órányi autóútra található, 676 fős lakosságú Kunbaracs egyik legnagyobb nevezetessége a Vörös Kastély, mely 10 év után újra eladósorba került. Megkérdeztük a tulajdonosokat az eladás okáról, akik elmondták, hogy „nincs semmi különös oka az eladásnak, csak így döntöttek”.

Lakóingatlanok kínálati árának változása 2020 július-2021 július között Bács-Kiskun megyében

Lakóingatlanok kínálati árának változása 2020 július-2021 július között Bács-Kiskun megyében

Az országos átlagos áremelkedéshez (13%) képest Bács-Kiskun megyében nagyon elmaradt az ingatlanok átlagos kínálati négyzetméterárának a növekedése, hiszen csak 2%-al emelkedtek a négyzetméterárak a hirdetésekben. Kecskeméten viszont magasabb volt az áremelkedés (5%), mint Bács-Kiskun megye átlaga.

Lakóingatlanok kínálati árának változása 2020 július-2021 július között megyeszékhelyenként

Az ingatlan árak 2014 óta tartó emelkedése, a kastély fantasztikus állapota és a jól bejáratott üzlet miatt remek lehetőség a Vörös kastély egy vállalkozó szellemű befektetőnek. A hirdetés itt található.

Rengeteg izgalmas ingatlan Magyarországon

Ha szereted az ilyen kastélyokat, akkor itt van például a még mindig eladó Magyar Versailles, vagy Kádár egykori sofőrjének kastélya ami 15 éve nem talál gazdára, vagy ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a Liszkay borkúria, vagy Magyarország egyik leghíresebb pezsgőgyára.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriája, vagy Travolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Egyik legnépszerűbb oldal a megveszLAK-on az eladó budapesti lakásokat listázó oldal. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.Legnézettebb blogcikkek:

Végre elkelt Magyarország tavalyi 2. leggazdagabb emberének kastélya
2021.09.02. csütörtök
17797 megtekintés
17797
Gattyán György a Docler cégcsoport tulajdonosa 3,5 éve próbálja értékesíteni a Beverly Hills-i kastélyát és most végre, ha jelentősen nyomottabb áron is, de vevőre talált. Gattyán György 2020-ban még a 2. leggazdagabb volt 280 milliárd forintos vagyonával, de idén már a 8. helyre csúszott vissza 245,6 milliárdos vagyonával. Ez az eladás most újra feljebb röpítheti a listán.
7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz
2020.02.16. vasárnap
9665 megtekintés
9665
Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni.Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő j...
Az ingatlanügynök merész fotóival letarolta az internetet
2021.11.07. vasárnap
6425 megtekintés
6425
Az utóbbi időben az ingatlanügynökök közül sokan egyre kreatívabbak. Van, aki videó bemutatókat készít, vagy 3d bejárást, hogy a potenciális vevőket minél jobban meg tudják fogni. David Ferrugio az egyik ingatlan hirdetésénél új szintre emelte a marketing stratégiát, amivel nem csak az Instagramot tarolta le, de még olyan hírportálok figyelmét is elnyerte, mint a New York Post és a TMZ.
Még mindig eladó a Liszkay borkúria. Ennyiért veheted most meg
2021.04.04. vasárnap
6062 megtekintés
6062
Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolják.
Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most
2021.05.02. vasárnap
4891 megtekintés
4891
Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.
15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya
2021.05.25. kedd
4195 megtekintés
4195
A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
© megveszLAK.hu - Az egyszerűen jó ingatlan hirdetési oldal